ATENŢIE ŞOFERI! Unde este legală, în Bucureşti, ridicarea maşinilor

25 Apr 2017 | scris de Mara Răducanu
ATENŢIE ŞOFERI! Unde este legală, în Bucureşti, ridicarea maşinilor

La ora actuală, într-un singur sector din București se pot ridica mașinile parcate ilegal. Aceasta deoarece regulile cerute de lege au fost adoptate doar de către o singură administrație de sector.

În prezent, doar într-un singur sector din București se pot ridica mașinile parcate ilegal. Este vorba de sectorul 4, unde autoritățile locale au luat deja măsurile necesare și unde există un depozit special pentru mașinile ridicate, potrivit avocatnet.ro.

Concret, poliția încearcă mai întâi să ia legătura cu șoferul neglijent, iar în cazul în care acest lucru nu e posibil, trece direct la ridicarea mașinii. Pentru ridicare și transportul la locul de depozit se plătește în total o sumă de 150 de lei, însă depozitarea în sine nu costă nimic, atâta timp cât mașina nu e lăsată la depozit mai mult de două luni.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este posibilă încă din 21 ianuarie - cel puțin la nivel teoretic. În urma Hotărârii Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, mașinile pot fi ridicate fie de către administratorul drumului public, fie de către autoritățile locale.

Însă hotărârea Executivului nu reprezintă decât un cadru general pentru ridicarea mașinilor, pentru că măsurile nu pot fi luate efectiv decât în baza unor prevederi luate la nivelul fiecărui oraș, sector ș.a.m.d. Cu alte cuvinte, autoritățile locale sunt cele care trebuie să vină cu un set de reguli proprii, făcute în baza HG nr. 965/2016, precum și cu spațiile de depozitare speciale. În lipsa acestora, ridicarea mașinilor nu este posibilă, chiar dacă hotărârea luată de Guvern a intrat deja în vigoare.

La nivelul Bucureștiului, doar într-un singur sector se pot ridica mașinile parcate ilegal, mai exact în sectorul 4. Potrivit Hotărârii nr. 85/2017 a Consiliului Local al sectorului 4, înainte de a ridica autovehiculul polițistul îl va suna pe proprietar/ deținător pentru a-i spune să-și mute mașina în maxim 30 de minute.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră