Motivul pentru care Ilie Năstase ar candida la Primăria Capitalei: „eu sunt gata să fac un denunţ şi chiar o să fac asta“

27 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
Motivul pentru care Ilie Năstase ar candida la Primăria Capitalei: „eu sunt gata să fac un denunţ şi chiar o să fac asta“

 „A fost o propunere deocamdată, nişte discuţii, dar nu m-am hotărât încă să candidez la Primăria Capitalei. Aş vrea să candidez doar ca să rezolv problema Arenei Naţionale, pentru că nu se mai poate aşa, îşi bat joc de banii noştri. Acolo este vorba de un sfert de miliard de euro şi noi îl ţinem închis ca pe un mausoleu, dar ne costă cam mult acest mausoleu. Acum nu-şi asumă răspunderea, dar când au cheltuit un sfert de miliard de euro au putut să-şi asume răspunderea cheltuielilor”, a spus Ilie Năstase pentru News.ro.  El a precizat că este hotărât să facă un „denunţ” cu privire la Arena Naţională.

„Eu sunt gata să fac un denunţ şi chiar o să fac asta, să o întreb şi eu pe doamna Codruţa Kovesi ce se întâmplă cu banii noştri. De ce nu se redeschide această Arenă Naţională? Nenorociţii ăştia chiar îşi bat joc de noi. Dacă trăia Ceauşescu, eu mă duceam la el să rezolve problema. Dar nu mai trăieşte”, a explicat Năstase.

Întrebat dacă are şanse să câştige alegerile la Primăria Capitalei, Năstase a răspuns: „Domne, eu aştept. Cu cât mai mulţi candidaţi, cu atât mai bine. Eu am spus că voi candida şi dacă va candida Băsescu, pentru că vreau să îl bat.”  Secretarul general adjunct al UNPR, senatorul Ion Toma, a afirmat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, că Uniunea va candida singură la alegerile locale în Capitală, iar una dintre variantele "câştigătoare" pentru Bucureşti este senatorul UNPR Ilie Năstase.  Ilie Năstase s-a înscris în Partidul Conservator în primăvara anului 2014, candidând din partea acestei formaţiuni la alegerile parţiale din mai, pentru un fotoliu de senator de Bucureşti. În iulie 2015, Ilie Năstase s-a alăturat UNPR.

În ce condiţii s-ar putea redeschide Arena Naţională 

Arena Naţională, inaugurată în septembrie 2011 şi pe care s-a disputat, în mai 2012, finala Ligii Europa, a fost închisă la începutul lunii noiembrie 2015, după tragedia din clubul Colectiv, deoarece nu are avizul ISU. Autorizaţia de securitate la incendiu nu a putut fi eliberată de ISU deoarece nu există agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperiş. Adjunctul inspectorului general al IGSU, Benone-Gabriel Duduc, a declarat, săptămâna trecută, după o inspecţie la Arena Naţională, că stadionul s-ar putea redeschide dacă Primăria Capitalei şi organizatorii de evenimente îşi vor asuma măsurile de securitate la incendiu.

Luni, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că federaţia îşi asumă răspunderea pentru organizarea meciului cu Spania, din 27 martie, pe Arena Naţională. Marţi, Burleanu a trimis o scrisoare către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în care a cerut o hotărâre pentru ca Primăria Capitalei să-şi asume răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naţionale şi a ameninţat cu instanţa în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră