Grupul Bilderberg se reuneşte fără Mugur Isărescu

10 Iun 2015
Grupul Bilderberg se reuneşte fără Mugur Isărescu
Grupul Bilderberg se reuneşte în perioada 11 -14 iunie în staţiunea Seefeld, situată lângă localitatea Innsbruck, din Austria. Pe site-ul oficial al grupului a fost publicată lista cu participanţii la discuţii. Interesant, unul dintre marii absenţi de la reuniunea din Austria este Mugur Isărescu, guvernatorul Bănci Naţionale a României, nelipsit de la întâlnirile grupului. În anul 2013, Traian Băsescu şi Mugur Isărescu s-au întâlnit la Bucureşti cu vicontele Étienne Davignon, liderul grupului Bilderberg.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, a declarat pentru mariustuca.ro: „Nu ştiu care este motivul pentru care nu participă domnul Mugur Isărescu la întânirea grupului Bilderberg. Nu pot să vă confirm dacă a fost invitat sau nu.”

Peste o sută de personalităţi din întreaga lume au confirmat prezenţa la această reuniune. Printre aceştia se află Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, George Osborne, ministrul britanic de Finanțe, Robert Zoellick, președintele diviziei internaționale a Goldman Sachs, John Sawers, fost director MI6, Henry Kissinger, fost secretar de stat american, Laurent Bigorgne, directorul institutului Montaigne, Alain Juppe, primarul oraşului Bordeaux, dar şi prinţesa Beatrix a Olandei. Nici un român nu se află pe lista oficială a evenimentului.

Temele oficiale abordate în cadrul reuniunii sunt: inteligența artificială, securitatea cibernetică, amenințări cu arme chimice, probleme economice actuale, strategia europeană, globalizarea, Grecia, Iran, Orientul Mijlociu, NATO, Rusia, terorism, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, dar şi alegerile din SUA.

Ce se întâmplă în Austria?

Potrivit site-ului oficial al grupului Bilderberg, reprezentanţii guvernelor şi partidelor politice prezenţi la eveniment vor avea întâniri private cu reprezentanţii organismelor internaţionale economice şi politice, ai corporaţiilor şi băncilor, dar şi cu profesori universitari.
Pe perioada desfăşurării
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră