Giganticul acvariu cu peste 1500 de pești din inima Berlinului, complet distrus. Hotelul care îl găzduia a fost avariat

16 Dec 2022
Giganticul acvariu cu peste 1500 de pești din inima Berlinului, complet distrus. Hotelul care îl găzduia a fost avariat

Uriașul acvariu din Berlin, DomAquarée, atrage de obicei numeroși turiști, acum impresionantul mega-acvariu pare să fi explodat. Un videoclip cu un presupus oaspete de hotel pe platforma Twitter arată rămășițele distruse în holul hotelului. În consecință, acvariul a explodat în miezul nopții.

Un purtător de cuvânt al poliției a confirmat acum că marele acvariu de la Sea Life de lângă Catedrala din Berlin a explodat. În jurul orei 5:45 a fost un zgomot foarte puternic. Părți din fațada hotelului în care se afla acvariul au zburat pe stradă.

În acvariu trăiau aproximativ 1.500 de pești din peste 100 de specii diferite. Acvariul a fost umplut cu un milion de litri de apă sărată. Adică 1000 de metri cubi de apă cu o greutate de 1000 de tone. Potrivit informațiilor, acvariul a fost modernizat pe scară largă până în vara anului 2020. Locul este foarte aproape de Alexanderplatz din Berlin cu Turnul TV.

Potrivit operatorilor, acvariul mare, Aquadom de la Sea Life din Berlin a fost „cel mai mare, cilindric, acvariu de sine stătător din lume”, o atracție din Berlin binecunoscută de mulți turiști. Era un recipient din sticlă acrilică de 16 metri înălțime și 11,5 metri în diametru. Vizitatorii se puteau plimba prin interiorul acvariului cu un lift.

Din cauza deteriorării grave a marelui acvariu din Berlin, oaspeții hotelului din jur trebuie să părăsească clădirea. Asta a spus un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Berlin vineri dimineață. Aproximativ 350 de persoane se aflau încă în hotel.

Potrivit pompierilor, rezervorul gigant cu un milion de litri de apă a fost distrus foarte repede. „Dacă acvariul este defect, atunci explodează brusc”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. „Nu este o crăpătură mică din care se scurge apa, ci întregul acvariu s-a fisurat brusc”. Toți cei aproximativ 1.500 de pești care au trăit acolo nu mai sunt în apă.

Pompierii se pregătesc să folosească câini de salvare la acvariul distrus din Berlin. Departamentul de pompieri a postat acest lucru pe Twitter vineri. Până acum se vorbește despre două persoane rănite și 35 de persoane care au fost „descoperite de serviciul de salvare”. 

Două persoane au fost rănite când a explodat acvariul mare din Sea Life, lângă Catedrala din Berlin. Asta a spus un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Berlin vineri dimineață. Răniții au fost transportați la spital. Inițial nu se știa dacă erau angajați ai hotelului în care se afla acvariul sau dacă erau oaspeți ai hotelului.

Potrivit poliției, nu există dovezi ale unui atac țintit și violent asupra acvariului mare din Berlin. „Momentan deloc”, a spus un purtător de cuvânt al poliției, vineri dimineață, când a fost întrebat. Cauza nu este încă cunoscută, au subliniat purtătorii de cuvânt ai poliției și pompierilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră