Georgică Cornu, reținut. Omul de afaceri este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani

14 Mai 2015
Georgică Cornu, reținut. Omul de afaceri este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani
Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, într-un dosar cu un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei. 
 
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, omul de afaceri Georgică Cornu, fostul său asociat în grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, și un alt reprezentant al societăților sunt suspectați de constituire a unui grup infracțional organizat, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată și spălare a banilor.
 
Anchetatorii mai spun că omul de afaceri Georgică Cornu ar fi inițiat grupul infracțional organizat în august 2012, ceilalți doi suspecți ocupându-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a împiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie trecute sub controlul liderului grupului. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră