Gaburici și Ponta au semnat un Memorandum de colaborare energetică

21 Mai 2015
Gaburici și Ponta au semnat un Memorandum de colaborare energetică
Premierul Victor Ponta ți omologul său moldovean, Chiril Gaburici, au semnat un Memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică ale Republicii Moldova și României, relatează deschide.md
 
Proiectele de interconectare energetică între Republica Moldova şi România vor fi implementate în perioada 2015-2018, suma necesară pentru realizarea acestora ridicându-se la circa 750 de milioane de euro. Din această sumă, 421 de milioane de euro vor fi investite în Republica Moldova.
 
„Relațiile comercial-economice dintre cele două țări continuă să se dezvolte. În 2014 România a devenit un partener comercial extern al Republicii Moldova. Prioritatea de astăzi este semnarea memorandumului dintre cele două țări în privința interconcetării rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Odată cu această înterconectare se creează premise de intrare a Republicii Moldova pe piața energetică a Uniunii Europene”, a declarat Chiril Gaburici.  
 
Documentul prevede realizarea Gazoductului Ungheni-Chișinău și Onești-Iași și interconectarea electrică Isaccea-Vulcănești-Chișinău, Iași-Ungheni-Strășeni și Suceava-Bălți. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră