Fundația Bill și Melinda Gates donează 776 de milioane de dolari pentru combaterea malnutriției în lume

03 Iun 2015
Fundația Bill și Melinda Gates donează 776 de milioane de dolari pentru combaterea malnutriției în lume
Fundația Bill și Melinda Gates va dona 776 milioane de dolari (aproximativ 698 milioane de euro) pentru combaterea malnutriției și pentru ameliorarea stării de sănătate a femeilor și copiilor în următorii șase ani, a anunțat soția cofondatorului firmei Microsoft la Bruxelles, unde a participat la manifestările organizate de Comisia Europeană în cadrul Zilelor Europene ale Dezvoltării. Melinda Gates s-a numărat printre oratorii de la acest eveniment care reunește, miercuri și joi, aproximativ 5.000 de experți în domeniul cooperării internaționale din peste 140 de țări, informează un comunicat al organizatorilor, remis site-ului mariustuca.ro.

”Malnutriția este cauza subiacentă a aproape jumătate din decesele copiilor cu vârste mai mici de cinci ani”, a atras atenția copreședinta fundației Gates, exprimându-și speranța că există o oportunitate pentru schimbarea acestei situații, având în vedere că mulți donatori europeni vor să urmeze exemplul ei și al soțului ei pentru a ajuta la reducerea la jumătate a mortalității infantile până în anul 2030.

Totodată, această fundație a anunțat alocarea a 500.000 de dolari (449.980 de euro) pentru o inițiativă vizând creșterea capacității diferitelor țări de a monitoriza și analiza impactul programelor lor în domeniul nutriției, la care CE a contribuit cu 23,5 milioane de euro, proiect care se va aplica în special în Bangladesh, Burundi, Etiopia, Kenya, Laos și Niger.

Potrivit sursei menționare, milioane de copii mor anual din cauză că, în perioada sarcinii, mamele nu au o alimentație corespunzătoare, situație care se menține și pentru micuți în primii doi ani de viață. În același timp, a atras atenția asupra faptului că malnutriția din acest interval de viață nu permite o dezvoltare fizică și mentală completă și, prin urmare, duce la limitarea capacității de învățare a acelor afectați și la reducerea productivității muncii lor la vârsta adultă. (I.D)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră