Fost ministru în instanţă: Am faţă de prost să iau banii într-un hotel plin de camere de luat vederi?

11 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Fost ministru în instanţă: Am faţă de prost să iau banii într-un hotel plin de camere de luat vederi?

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă neagă că ar fi luat mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI. El a dat marţi o declaraţie în faţa judecătorilor de la instanţa supremă în care a susţinut că "nu are faţă de prost" ca să ajungă să ia şpagă într-un hotel plin de camere de luat vederi.

Constantin Niţă le-a spus judecătorilor că nu a cerut niciodată 5% şpagă din valoarea contractului încheiat de UTI cu Primăria Iaşi privind managementul traficului din oraş.El a mai spus că Tiberiu Urdăreanu i-a cerut să-i recomande o persoană cu care să discute despre afacerile din Braşov, iar el l-a recomandat pe Mihai Ghirdă.

“Am fost înregistrat ambiental când îl întrebăm pe Ghirdă dacă şi-a rezolvat problema, avea un dosar la Iaşi. Nu l-am întrebat cu privire la suma care urma să o încaseze sau dacă şi-a executat contractul. Niciodată nu i-am solicitat 5% lui Urdăreanu pentru contractul cu Iaşiul, nici nu este uzual, nu are sens să cer asemenea suma. Toate discuţiile mele cu Urdăreau au fost pe parteneriate de afaceri, nicidecum pe comisioane. În legătură cu suma pe care Urdăreanu spune că mi-a dat-o, este imposibil ca un om inteligent să ia bani într-un hotel cu zeci de camere de luat vederi. Urdăreanu m-a suspectat de prostie dacă a putut să spună asta”, a spus Niţă în sala de judecată, conform news.ro.

Constantin Niţă este acuzat de procurorii DNA că în iulie 2013 ar fi primit 30.000 euro de la Urdăreanu, denunţător în acest dosar,  într-un restaurant libanez dintr-un hotel din Bucureşti. 

“De asemenea, la solicitarea lui Niţă Constantin, a fost contactată persoana de încredere a acestuia care a propus încheierea unui contract de consultanţă cu o anumită firmă, la preţul de 5.000 euro + TVA/lună, care a şi fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanţii omului de afaceri au remis firmei indicate de Niţă Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranşe lunare, în perioada mai 2013-iunie 2014. Sumele au fost folosite, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizaţiei judeţene de partid, la solicitarea lui Niţă Constantin”, susţin procurorii.

Anchetatorii au instituit sechestru asigurător pe imobile aflate în proprietatea lui Constantin Niţă, până la concurenţa sumei de 435.823 de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră