Focuri de armă în Poligonul de la Babadag. Sute de militari atacă din aer și de pe uscat (VIDEO)

19 Mai 2015
Focuri de armă în Poligonul de la Babadag. Sute de militari atacă din aer și de pe uscat (VIDEO)
Exercițiu de amploare în Poligonul Babadag, județul Tulcea. "Platinum Eagle", care se va desfășura până în 28 mai, face parte din exercițiul multinațional "Black Sea Rotational Force 15".
 
În cadrul exercițiului de la Babadag se intruiesc în comun 750 de militari din Brigada 1 Mecanizată "Argedava", precum și structuri în sprijin din forțele aeriene și navale, împreună cu militari din Bulgaria și ai Infanteriei Marine a Statelor Unite ale Americii, dislocați în Europa.
 
"Militarii efectuează trageri cu armamentul din dotare, cu muniție reală, exerciții de instruire prin parașutare, sprijin aerian apropiat, acordare a primului ajutor în zonele de conflict și exersează proceduri de comandă și control la nivelul subunităților, precum și proceduri de folosire ale sistemelor de armament anti-blindaj", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

„Black Sea Rotational Force 15” este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră