„Adrian Păunescu e încă viu”, declara poetul într-un interviu cu puțin timp înainte de dispariția sa fulgerătoare.
Poetul a creat o țară așa cum declara cu fiecare ocazie.
”Eu am creat o țară mixtă. Se numea redacția "Flacăra”.
Am dat afara zeci și zeci de veleitari, și am adus niste oameni tineri, dar și oameni în vârstă. Dar oameni talentati si doritori de munca.
Dar e bine ca eu sunt multumit in sinea mea ca am creat o buna parte a presei romane de azi. Dar eu am facut asta in ideea unei creativitati bogate care nu se poate sa se teama de ordine, de rigoare. Rigoarea este, totusi, armonizarea a tot ceea ce este calitate intr-un dat natural.”
Așa cum Flacăra continuă și fără marele poet, Cenaclul Flacăra este mai viu ca niciodată prin eforturile copiilor săi, Festivalul care îi poartă numele și îi este dedicat continuă și anul acesta.
”Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local și Fundația Culturală Iubirea organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și al revistei „Flacăra lui Adrian Păunescu”, în perioada 1-3 decembrie 2022, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Adrian Păunescu.
Pentru toți cei care mai cred că muzica și poezia nu au ecou în zadar, această nouă întâlnire aduce, pe lângă evenimente excepționale pe afișul fiecărei seri, cele două concursuri care deja ne-au făcut prezenți în viețile oamenilor, ani și ani la rând: Concursul Internațional de Poezie și Concursul de Muzică Folk, ambele premiate în bani, diplome și cărți/CD-uri.
Pe data de 1 Decembrie, în Piața Frații Buzești, contăm pe prezența dumneavoastră la o nouă întâlnire cu Cenaclul Flacăra, de pe scena căruia ne vor cânta Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu și trupa TOTUȘI (Rareș Suciu și Ionel Tănase), Mădălina Amon, Magda Puskas, Cristian Buică, Valentin Moldovan, Emeric Imre, Cătălin Stepa, George Nicolescu, Dinu Olărașu, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Generația Folk, Mircea Baniciu.
A doua zi, pe 2 Decembrie, de la ora 11, va avea loc o nouă ediţie a Concursului de Muzică Folk, pentru ca seara, de la ora 19, să ne întâlnim la Teatrul Național Marin Sorescu, într-un spectacol de excepție, cu Horațiu Mălăele, care-l va avea invitat pe Nicu Alifantis.
Pe 3 Decembrie, după o vizită la casa părintească din Bârca, tot de la ora 19, în sala mare a Filarmonicii Oltenia Craiova, vă dăm întâlnire cu excepţionalul Dorel Vișan, care va susţine un recital în care-l vom asculta şi pe folkistul Marius Bațu, pentru încă o seară de muzică și poezie, de actorie și adevăr, de da și de nu, de viață și de eternitate.
În cadrul aceleiași manifestări, vom afla și câștigătorii celor două concursuri și ne vom lua rămas-bun, pentru încă niște luni, până când revederea va fi din nou posibilă.
Pentru evenimentele din serile de 2 și 3 Decembrie, accesul se face pe baza unor invitații gratuite, care se ridică de la Teatrul Național Marin Sorescu, respectiv de la Filarmonica Oltenia Craiova.
Totuși, poezia! Totuşi, cântecul!”
Fundaţia Culturală Iubirea