FBI a arestat un hacker care a preluat comanda unui Boeing “păcălind” sistemul de infotainment

17 Mai 2015
 FBI a arestat un hacker care a preluat comanda unui Boeing “păcălind” sistemul de infotainment
Un expert în calculatoare, care a fost reținut de FBI din cauza unei glume făcute pe Twitter, în care se lăuda că poate deturna un avion, a dezvăluit că a reușit să intre de mai multe ori în sistemul de comandă al aparatelor.

Chris Roberts, fondatorul One World Labs, a fost arestat în New York după ce a sugerat pe Twitter că ar putea să intre în sistemul de comandă al avionului prin intermediul IFE (Inflight Entertainment).

Aceasta nu este prima oară când Chris Robert susține că poate ajunge la comenzile vitale ale aparatului prin intermediul sistemului infotainment prezent la bord; mai mult, el susține că a făcut acest lucru de 15-20 de ori între 2011 și 2014. Chris Robert a povestit FBI că într-una dintre aceste ocazii a reușit să rescrie unul dintre codurile computerului mărind turația unuia dintre motoare, fapt ce a dus la înclinarea aparatului și la o ușoară creștere în altitudine.

Nu se știe în cursul cărui zbor s-a întâmplat acest lucru, însă unul dintre agenții FBI a avut o convorbire extinsă cu Chris Robert, convorbire de-a lungul căreia acesta i-a povestit despre vulnerabilitățile aparatelor Boeing 737 și 757, care sunt dotate cu sisteme infotainment Panasonic și Thales. (S.E)
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră