Fantoma de la Operă, în cimitirul Bellu. Intrarea e liberă!

13 Mai 2015
Fantoma de la Operă, în cimitirul Bellu. Intrarea e liberă!
Primăria Municipiului Bucureşti îi invită pe bucureşteni, sâmbătă, 16 mai, la un concert unic, "Dolce Vita", pus in scena de artisti ai Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian".
Evenimentul, organizat cu ocazia "Nopţii Muzeelor", va avea loc in Cimitirul Bellu, incepand cu ora 21.00. Vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă și musical.

Astfel, conform unui comunicat al PMB,  Irina Baianț, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour și Cătălin Petrescu, acompaniați de Orchestra și Corul Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian", îi vor încânta pe cei prezenți cu arii din spectacolele de operetă: ,,Contesa Maritza" , ,,Silvia" și ,,Prințesa Circului" de Emmerich Kalman, ,,Secretul lui Marco Polo" de Francis Lopez, ,,Liliacul" de Johan Strauss-fiul, precum și melodii din musicalurile ,,Mizerabilii" de Claude Michel Schonberg, ,,Jesus Christ Superstar" de Steve Balsamo, ,,Notre Dame" de Riccardo Cocciante, ,,Apocalipsa iubirii" de Ernest Fazekas, dar și din cea mai recentă premieră a instituției celebrul musical ,,Fantoma de la Operă" de Andrew Lloyd Webber.
Evenimentul beneficiază de participarea pianistului Ștefan Doniga care va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian și orchestră compuse de W.A. Mozart.

Dolce Vita, un spectacol în premieră
Fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Muzeul Bellu fac parte din spectacolul ,,Dolce Vita" pus în scenă de Dragoș Galgoțiu, ce va avea premiera în luna iunie 2015 la Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian".

De la ora 19.00, până la începerea spectacolului, ajutaţi de ghizi, bucureştenii vor avea posibilitatea să cunoască istoria personalităţilor din Cimitirul Bellu, dar şi a poveştilor mai puţin cunoscute ale unor lucrări din ansamblul muzeal. Printre acestea se numără: Doamna cu umbrela, Fratii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Banciulescu, Capela Marghiloman.

Întâlnire cu Joe Black

La ora 22.30, după concertul de excepşie al Teatrului de Operetă, bucureştenii sunt invitaţi să vizioneze filmul artistic " Întâlnire cu Joe Black", ai cărui protagonişti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt. Filmul este o pledoarie pentru viaţă, de care moartea însăşi, intruchipată de personajul Joe Black(Brad Pitt), se îndrăgosteşte. Povestea fantastică oferă o altă viziune asupra morţii, arătând că, dacă moartea s-ar întrupa, ar fi un personaj cu emoţii pozitive, care ar testa capacităţile oamenilor de a se bucura şi ar putea aprecia viaţa.

În faţa capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scenă şi un ecran, iar pe aleea principală vor fi montate scaune. Intrarea va fi liberă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră