Exclusiv CNN: Kanye West și ciudata fascinație față de Hitler

28 Oct 2022
Exclusiv CNN: Kanye West și ciudata fascinație față de Hitler

Mai multe persoane care au fost cândva apropiați de artistul cunoscut anterior sub numele de Kanye West au declarat pentru CNN că el a fost mult timp fascinat de Adolf Hitler – și au vrut odată să numească un album după liderul nazist.

Un director de afaceri care a lucrat pentru West, care acum se numește Ye, a declarat pentru CNN că artistul a creat un mediu de lucru ostil, în parte prin „obsesia” lui pentru Hitler.

„L-ar lăuda pe Hitler spunând cât de incredibil este că a fost capabil să acumuleze atât de multă putere și ar vorbi despre toate lucrurile mărețe pe care el și Partidul Nazist le-au realizat pentru poporul german”, a declarat persoana pentru CNN.

Executivul și-a părăsit funcția și a ajuns la o înțelegere cu West și unele dintre companiile sale cu privire la plângeri la locul de muncă, inclusiv hărțuire, pe care CNN le-a analizat. Fostul executiv a cerut să nu fie numit din cauza unui acord de confidențialitate și a fricii de răzbunare din partea West. Conform acordului, West a negat acuzațiile executivului.

Executivul a declarat pentru CNN că West a vorbit deschis despre citirea „Mein Kampf”, manifestul autobiografic al lui Hitler din 1925 și și-a exprimat „admirarea” pentru naziști și Hitler pentru folosirea propagandei.

Acest individ a declarat că oamenii din cercul interior al Occidentului erau „pe deplin conștienți” de interesul lui pentru Hitler. Patru surse au declarat pentru CNN că West a sugerat inițial titlul „Hitler” pentru albumul său din 2018, care a fost lansat în cele din urmă ca „Ye”. Ei nu au vrut să fie numiți, invocând îngrijorarea pentru pedeapsa profesională.

CNN a contactat West pentru comentarii.

Universal Music Group, proprietarul Def Jam, care obișnuia să distribuie muzica lui West, a declarat marți într-o declarație pentru CNN că relația companiei cu casa sa GOOD Music s-a încheiat anul trecut.

„Nu există loc pentru antisemitism în societatea noastră. Suntem profund angajați în combaterea antisemitismului și a oricărei alte forme de prejudecăți”, a adăugat grupul Universal Music.

Sursele cu care a vorbit CNN nu au avut informații despre motivul pentru care albumul a fost numit în cele din urmă „Ye”.

Van Lathan Jr., un fost angajat al TMZ, care s-a confruntat cu West în timpul interviului său din 2018 la birourile lor, în care West spunea că sclavia „suna ca o alegere”, a susținut recent, într-un podcast, că West a făcut și comentarii antisemite în timpul conversației lor pe care le-a făcut-o presa. nu eliberat public. De aceea, Lathan a spus că comentariile sale actuale nu l-au surprins.

„L-am mai auzit spunând aceste lucruri înainte la TMZ”, a spus Lathan în timpul unui episod din podcastul „Higher Learning” la începutul acestei luni. „Vreau să spun, am fost surprins pentru că acest tip de discuție antisemite este dezgustător. E ca și cum, sunt surprins de fiecare dată când cineva face asta, nu? Dar în ceea ce privește [Vest], știam că asta era în el pentru că atunci când a venit la TMZ, a spus acele lucruri și le-au scos din interviu. … A spus ceva de genul: „Îl iubesc pe Hitler, iubesc naziștii”. Ceva în acest sens când era acolo. Și l-au scos din interviu din orice motiv. Nu a fost decizia mea.”

Retorica ofensivă a lui West din ultimele săptămâni a dus la o consecință profesională pentru rapper și designer. Marți, Adidas și-a încheiat parteneriatul de șapte ani cu West, numind acțiunile sale recente „inacceptabile, urâtoare și periculoase”.

Într-o declarație, producătorul de îmbrăcăminte sport a spus că „nu tolerează antisemitismul și niciun alt fel de discurs instigator la ură” și a spus că comentariile recente ale lui West au încălcat „valorile companiei de diversitate și incluziune, respect reciproc și corectitudine”.

Balenciaga a rupt, de asemenea, legăturile cu West, la fel ca agenția de talente CAA. Compania de producție MRC a declarat că adaugă un documentar despre West, iar GAP a anunțat că compania va elimina marfa Yeezy Gap din magazinele sale și va închide site-ul YeezyGap.com.

Într-o postare pe Instagram de joi, intitulată „VORBIREA DE DRAGOSTE”, West a părut să facă referire la relațiile de afaceri întrerupte, scriind, parțial, „AM PIERDUT 2 MILIARDE DE DOLARI ÎNTR-O ZI ȘI SUNT ÎN VIAȚI”.

Vestul a fost menționat în bannere ridicate de demonstranții antisemiți din Los Angeles weekendul trecut. Comentariile sale au fost condamnate de Comitetul Evreiesc American și de ADL, precum și de numeroși lideri politici și celebrități, inclusiv de fosta sa soție, Kim Kardashian.

 

Sursa: CNN

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră