Descinderi în mai multe licee din țară. Asociaţia Arhimede, organizatoare de concursuri școlare, ar fi prejudiciat statul cu peste 3 milioane de euro

19 Mai 2015
Descinderi în mai multe licee din țară. Asociaţia Arhimede, organizatoare de concursuri școlare, ar fi prejudiciat statul cu peste 3 milioane de euro
Acțiune de amploare a polițiștilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

210 poliţişti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 80 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese.
 
"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au organizat concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive. Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro. În cauză au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie aduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, în vederea continuării cercetărilor", se arată în comunicatul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit digi24.ro, vizată de anchetatori este Asociaţia Arhimede, organizatoare de concursuri şcolare în licee din Capitală şi din ţară. 
 
Descinderi au loc și la Mihaela Gună, membră a Consiliului Economic și Social, organism consultativ de Guvernul și Parlamentul României, dar și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră