Europol AVERTIZEAZĂ despre o nouă strategie a ISIS: "Este o amenințare fără precedent!"

24 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Europol AVERTIZEAZĂ despre o nouă strategie a ISIS:

Rob Wainwright, șeful EUROPOL, a confirmat legătura dintre atacurile din Belgia și cele din noiembrie, de la Paris, avertizând despre noua strategie a ISIS, mult mai agresivă, prin care militanții atacă țări din Europa.

"Suntem îngrijorați de faptul că rețeaua teroristă este mult mai bine constituită și are multiple ramificații ce până acum nu ne erau cunoscute. Înfruntăm o situație mult mai periculoasă. ISIS nu amenință doar Franța și Belgia, ci, în același timp, mai multe state europene...Cu siguranță, este cea mai mare amenințare căreia îi facem față în ultimul deceniu", a declarat șeful Europol la BBC Radio 4.

Potrivit lui Wainwright, ISIS a reușit ca, prin intermediul internetului, să transmită mesaje către un număr mai mare de oameni, pe mulți dintre ei recrutându-i și radicalizându-i.

"Este greu de apreciat care este numărul exact de militanți activi gata să lanseze atacuri teroriste, însă suntem extrem de îngrijorați de faptul că 5.000 de suspecți radicalizați, care s-au dus în Siria și Irak ca să capete experiență, sunt împrăștiați acum prin Europa. Iar mulți dintre ei se vor afla printre cei care vor comite atacuri după noua strategie mult mai agresivă a ISIS", a mai spus Rob Wainwright.

Atentatele comise marți dimineață pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și în stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și 270 de răniți, conform bilanțului anunțat miercuri seară de autoritățile belgiene.

Citeşte şi:

Salah Abdeslam a dezvăluit cine a fost creierul atentatelor din Paris: "N-am vrut să mă arunc în aer!" (VIDEO)

Noi imagini șocante surprinse pe aeroportul din Bruxelles, imediat după atentat (VIDEO)

Avertizarea serviciilor de informații: 16 femei, pregătite pentru acte teroriste sinucigașe, au trecut granița!

TESTAMENTUL lăsat de Ibrahim el-Bakraoui, înainte de a se detona pe aeroportul din Bruxelles

Care este următoarea ŢINTĂ a ISIS? Ce a descoperit la Bruxelles serviciul secret MI5

Nu le-a fost rușine! Filmați făcând SEX în public! (VIDEO)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră