Elena Udrea, adusă la Instanța Supremă. Fostul ministru contestă prelungirea arestului preventiv

05 Mai 2015
Elena Udrea, adusă la Instanța Supremă. Fostul ministru contestă prelungirea arestului preventiv
Elena Udrea a fost adusă la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii urmează să analizeze o contestație a fostului ministru al Dezvoltării și Turismului prin care cere ridicarea măsurii arestului preventiv, în dosarul GALA BUTE. 

La instanță urmează să ajungă și ceilalți inculpați din dosar: Rudel Obreja, Liberiu Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia și Ion Ariton.

Pe 23 aprilie, magistrații Curții Supreme au decis prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare pentru Elena Udrea. Aceeași decizie a fost luată și pentru Tudor Breazu și Rudel Obreja.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. În același dosar, Gheorghe Nastasia a fost trimis în judecată pentru luare de mită, Ștefan Lungu — pentru complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu este acuzată de luare de mită, Dragoș Marius Botoroagă — de dare de mită, iar Ion Ariton este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră