E oficial! Dresura de animale, exclusă din activitatea Circului Globus

30 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
E oficial! Dresura de animale, exclusă din activitatea Circului Globus

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat luni un proiect de hotărâre care prevede excluderea dresurii de animale din activitatea Circului Globus din Bucureşti. Ca urmare, animalele aflate în responsabilitatea circului bucureştean vor fi relocate, iar între timp administrația circului le va asigura condițiile de bunăstare.

Animalele vor fi relocate în baza unui protocol încheiat între Circul Globus și Fundația Vier Pfoten, în termen de cel mult șase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii. 

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat în deschiderea şedinţei Consiliului General că spectacolele circului Globus nu vor mai cuprinde numere care presupun dresura de animale, respectând în acest fel o tendință europeană și mondială, relatează agerpres.ro.

Ea a spus că, potrivit specialiștilor, animalele dresate în vederea prezentării în spectacole de circ sunt supuse unor rele tratamente, chiar dacă din spectacole nu reiese acest lucru și totul pare frumos. Gabriela Firea a atras atenția asupra faptului că circuri prestigioase, precum Cirque du Soleil, au renunțat la spectacolele care implică folosirea animalelor.

"Avem o colaborare cu mai multe organizații din domeniu, în special cu Vier Pfoten, și vom realiza relocarea animalelor care sunt acum în spectacol la circul Globus. O parte vor fi folosite pentru anumite expoziții care se vor organiza chiar la circ, dar fără să presupună chinul dresajului, o parte vor merge la grădina zoologică", a afirmat edilul general.

De asemenea, Tudor Tim Ionescu — consilier general ALDE — a anunțat că în următoarea ședință a CGMB va fi introdus un proiect de hotărâre privind interzicerea spectacolelor cu animale pe raza municipiului București.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră