După apelul disperat, neurochirurgul de la Colentina riscă să fie dat afară

13 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
După apelul disperat, neurochirurgul de la Colentina riscă să fie dat afară

Consiliul Medical al spitalului Colentina din Bucureşti şi-a exprimat dezacordul faţă de afirmaţiile medicului Ionuţ Gobej şi cere analiza profesională a acestuia printr-o anchetă desfăşurată de un grup de experţi neurochirurgi. Mai mult, medicul riscă desfacerea contractului de muncă.

Sancţiunea aplicată medicului depinde de  analiza situaţiei acestuia. "Se începe de la avertisment, mustrare, mustrare scrisă, reţinere din salariu şi desfiinţarea contractului de muncă", se arată în raportul Consiliului medical al Spitalului Colentina, citat de mediafax.ro.

"Declaraţiile dr. Gobej sunt în acest context neadevărate şi conţin nejustificat şi neetic atac la persoană. Consiliul Medical nu are expertiza să poată proba validitatea informaţiilor strict profesionale ale Dr. Gobej, dar recomandă consultarea unei comisii profesionale externe formată din experţi neurochirurgi, pe baza probelor existente, ca urmare, situaţia va fi prezentată în Consiliu de disciplină", se mai arată în raport.

Neurochirurgul Ionuţ Gobej şi-a exprimat nemulţumirea faţă de programul de operaţii, într-o postare pe Facebook. Astfel, în acest spital se pot face intervenţii chirurgicale între orele 8 şi 15, orele suplimentare nefiind plătite. 

"A intrat în cabinetul meu solicitând ajutorul pentru efectuarea a două operaţii care erau programate în aproximativ două săptămâni. Sigur că această situaţie nu o puteam rezolva pe loc, de aceea l-am rugat să aibă timp ca împreună cu colegii şefi de secţie să punem în discuţie ce posibilităţi pentru a rezolva această problemă. Din păcate această problemă nu se poate rezolva foarte repede deoarece nu aveam cadrul legislativ pentru plata orelor suplimentare", a declarat Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, într-o conferinţă de presă, despre discuţia cu medicul Gobej.

Ea a negat că s-ar fi adresat nepoliticos, chiar injurios la adresa pacienţilor, aşa cum a susţinut medicul Gobej. "Nu aveţi decât cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Cu siguranţă, eu nu am pronunţat aceste cuvinte", a mai spus Ifrim. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră