Dosarul Mineriada: "Ion Iliescu nu-i vinovat"

19 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dosarul Mineriada: "Ion Iliescu nu-i vinovat"

Amiralul (rez.) Emil "Cico" Dumitrescu a fost audiat joi la Parchetul General în dosarul "Mineriada", el fiind chemat pentru a i se aduce la cunoștință că are calitatea de inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

Emil "Cico" Dumitrescu a fost membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN) și șef al Direcției Generale de Cultură, Presă și Sport din cadrul Ministerului de Interne. El a declarat la ieşirea de la Parchet că nu crede că Ion Iliescu este vinovat.

"Nu sunt jurist, sunt inginer. Eu zic că nu-i vinovat. De ce nu-i întreabă nimic pe cei care au dat foc la clădirea Poliției? Erau pe puțin 200 de oameni", a spus Dumitrescu, întrebat dacă Ion Iliescu va fi pedepsit pentru Mineriada din 13 — 15 iunie 1990,

El nu le-a spus nimic procurorilor, deoarece ce a avut de spus, a spus. "Nu am spus nimic procurorilor. Nu am fost acolo. Dacă dumneavoastră găsiți undeva că eu am participat, eu vin și recunosc: am fost un mare mincinos. Eu eram șeful Direcției Generale de Presă și Sport. Ce legătură aveam eu? În dosar m-au băgat așa, că au vrut să mă bage. Am aici un 'prieten' procuror. Pe cuvânt de onoare că eu nu am fost nicăieri. Eu nu eram în clădirea Ministerului de Interne, eram în sediul din strada Beldiman, vizavi de Poliție. Le-am spus că, ce am avut de declarat cândva, am declarat. Acum nu le-am spus nimic. Ce am avut de spus, am spus odată", a declarat Emil "Cico" Dumitrescu, conform agerpres.ro.

Foști conducători din perioada iunie 1990 sunt chemați la Parchetul General pentru a li se aduce la cunoștință faptul că au calitatea de inculpat în acest dosar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră