Donald Trump revine pe Twitter: Elon Musk i-a reactivat contul așa cum a ”votat poporul”

20 Noi 2022
Donald Trump revine pe Twitter: Elon Musk i-a reactivat contul așa cum a ”votat poporul”

Donald Trump a fost reinstalat oficial pe Twitter, dar sâmbătă după-amiaza fostul președinte a pus la îndoială că se va întoarce pe platformă.

Trump a postat pe Truth Social, un serviciu de social media pe care l-a folosit de când a primit o interdicție pe viață pe Twitter, în ianuarie 2021, că nu va trece înapoi.

"Votați acum cu pozitivitate, dar nu vă faceți griji, nu mergem nicăieri. Truth Social este special!" a postat el.

CEO-ul Twitter, Elon Musk, l-a reinstalat oficial pe Trump în acest weekend, după ce a efectuat un sondaj pe platformă care a primit peste 15 milioane de voturi.

LIBERALII PE TWITTER DUPĂ ce MUSC ÎL REINSTALEAZĂ pe TRUMP ÎN PLATFORMĂ: „DUMNEZEULE, AJUTĂ-NE”

„Reinstalați fostul președinte Trump: da sau nu”, a întrebat simplu sondajul.

Cincizeci și doi la sută dintre utilizatori au fost de acord că ar trebui să i se permită să revină pe platformă, care a restabilit deja alte interdicții pe viață, inclusiv contul satiric Babylon Bee, Kathy Griffin și Jordan Peterson.

"Oamenii au vorbit. Trump va fi reinstalat", a scris Musk. „Vox Populi, Vox Dei”.

Potrivit lui Musk, peste 134 de milioane de oameni au văzut sondajul.

Anterior, Trump a fost interzis de pe Twitter imediat după revolta din 6 ianuarie 2021 de la clădirea Capitoliului S.U.A. pentru că ar fi incitat la violență sau de teamă că ar putea folosi platforma în acest fel.

Mânerul lui Trump @realDonaldTrump a fost activat, iar utilizatorii de pe Twitter îl pot eticheta în postări. De sâmbătă seara, nu au existat noi tweet-uri.

ELON MUSK SPUNE că TRUMP VA FI REINSLUAT LA TWITTER DUPĂ AU VOTAT ÎN SONDAJ DE PASTORE DE 15 MILIOANE DE UTILIZATORI

Între timp, Trump a postat de mai multe ori pe Truth sâmbătă, inclusiv postări despre procesele sale în desfășurare la New York, FBI și rezultatele alegerilor intermediare.

Trump a spus Fox News Digital în aprilie că nu se va întoarce pe Twitter, chiar dacă în cele din urmă va fi reinstalat.

„Nu merg pe Twitter, voi rămâne pe TRUTH”, a spus Trump atunci. „Sper ca Elon să cumpere Twitter pentru că îi va îmbunătăți și este un om bun, dar eu voi rămâne pe adevărul.”

Musk s-a confruntat cu critici aproape constante de la preluarea platformei, deoarece a concediat cea mai mare parte a conducerii superioare și a personalului său, a revizuit sistemul de abonare și verificare al platformei și a anunțat o serie de modificări la moderarea acesteia, anunță Fox News.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră