Doctorul Yassin, trimis în judecată

21 Mai 2015
Doctorul Yassin, trimis în judecată
Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Mohamad Yassin, pentru  trafic de influență şi Fadel Tahel,  pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Confor rechizitoriului, în perioada octombrie 2014 — martie 2015, Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile preventive luate în cauză. 

Mohamad Yassin este emisarul trimis de fostul preşedinte Traian Basescu la Bagdad să negocieze eliberarea celor trei jurnaliştilor români răpiţi în Irak. Despre Yassin, Traian Băsescu spunea ca este “beneficiarul cinstit al transferului averii lui Omar Hayssam”, omul de afaceri sirian care a orchestrat răpirea celor trei jurnalişti.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră