Primarul Constanţei, Radu Mazăre, rămâne cu sechestru pe avere după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins contestaţia faţă de măsurile asiguratorii luare de procurorii DNA. Decizia este definitivă.
Radu Mazăre a atacat la instanţa supremă punerea sechestrului de către DNA pe averea sa.
Singurul bun pe care DNA nu a putut pune sechestru este un teren în Madagascar, pe care primarul Constanţei îl deţine împreună cu fratele său.
În 2 aprilie, instanţa supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi după ce a admis o contestaţie a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.
Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.
Terenul din Madagascar, fără acte de proprietate
În 2012, Primarul Constanţei, Radu Mazăre, declara că a concesionat, pe 99 de ani, 1,8 hectare de teren pe malul mării, într-un golf în nordul Madagascarului, unde vrea să construiască un complex turistic, cu bungalouri, restaurant şi club, investiţia costându-l "vreo 200 - 300.000 de euro". Mazăre a explicat că terenul a fost concesionat pentru că în Madagascar legea nu le permite străinilor să deţină proprietăţi. În schimb se practică formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automată.
"Practic e un fel de proprietate, dar nu sunt acte de proprietate. Când va pemite legea, ea va trece automat în proprietatea mea şi a fratelui meu", a spus Mazăre.