Dezbatere publică la Ministerul Justiţiei, privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale

30 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Dezbatere publică la Ministerul Justiţiei, privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale

Ministerul Justiţiei organizează, luni, o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, la care sunt aşteptate peste 200 de persoane.

Dezbaterea are loc la o zi după ce peste 40.000 de oameni au manifestat în Bucureşti împotriva celor două proiecte.

Manifestaţii la care au participat, în total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminică, şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, dar şi în diaspora. O altă demonstraţie a fost anunţată, pe Facebook, pentru luni dimineaţă, în faţa Ministerului Justiţiei, scrie News.ro.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că reprezentanţii presei vor avea acces la dezbatere, inclusiv cei care nu s-au înscris pentru participare, anunţă RADOR.

Timpul alocat fiecărei intervenţii este de trei minute pentru fiecare asociaţie, respectiv participant individual.

Proiectul de ordonanţă prevede, printre altele, că sunt graţiate în întregime pedepsele cu închisoarea până la 5 ani inclusiv, dar de graţiere nu beneficiază recidiviştii şi cei care au comis o serie de infracţiuni prevăzute de Codul Penal sau de legi speciale, reaminteşte Radio România Actualităţi.

Proiectul de modificare a codurilor penale menţionează, printre altele, că abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar în cazul producerii unei pagube de peste 200.000 de lei, iar limita maximă a pedepsei se reduce de la 7 la 3 ani de închisoare.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră