Despăgubiri pentru daune fictive la Astra Asigurări

11 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Despăgubiri pentru daune fictive la Astra Asigurări

"La data de 11 august a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 3 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi delapidare.

Din cercetări a reieşit că, două dintre persoanele bănuite, având funcţii de conducere în cadrul unei societăţi de asigurări, ar fi avizat şi aprobat, în interesul lor, dar şi pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei poliţe de asigurare complexă a locuinţei, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs", anunță Poliția Română.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că, în 17 august 2010, Radu Mustăţea şi soţia acestuia, Roxana, au încheiat o poliţă de asigurare complexă a locuinţe, pentru suma asigurată de 370.000 de euro, cu o primă de asigurare de 370 de euro.

Cu două săptămâni înainte de încheierea poliţie, soţii Mustăţea au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a acelei locuinţe, pentru care au plătit un avans de 130.000 de euro din suma totală stabilită la 370.00 de euro pentru cumpărarea imobilului.

În 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurări a aprobat, pentru daune incluse în poliţia de asigurare, o despăgubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virată suma de 754.705 lei în contul mamei Roxana Mustăţea şi cealaltă sumă de 159.673 de lei în contul societăţii EM-Mar Geoconstruct, firmă care ulterior a fost radiată. Despăgubirea a fost aprobată în şedinţa directoratului Astra Asiguări, condus atunci de Radu Mustăţea.

O parte din suma încasată în urma acestei despăgubiri ar fi fost folosită de persoanele în cauză pentru achiziţia imobilului, obiect al asigurării, precizează Poliţia Română. În urma investigaţiilor, anchetatorii nu au găsit dosarul de daune, nici în format electronic, nici în format fizic.

La finalul percheziţiilor, persoanele suspectate în această cauză vor fi duse la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, urmând ca anchetatorii să decidă dacă iau măsuri preventive în cazul lor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră