David Popovici a fost desemnat înotătorul anului în lume, conform pubicației Swimming World Magazine

20 Noi 2022
David Popovici a fost desemnat înotătorul anului în lume, conform pubicației Swimming World Magazine

Clubul CS Dinamo dă știrea anului în natație:

”David POPOVICI - înotătorul anului în lume! 
Revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicație din lume dedicată natației, l-a desemnat pe David Popovici cel mai bun înotător al anului 2022. Este prima oară în istorie când un înotător român primește această nominalizare.
David (CS Dinamo) intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câștigător la masculin (2021 și 2019) a fost americanul Caeleb Dressel.”

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel, a scris CS Dinamo pe Facebook.

Este campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber. David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. El deține recordul mondial la seniori și la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

Cu două săptâmâni înainte să împlinească 18 ani, Popovici a concurat la Campionatele Mondiale de juniori din 2022 de la Lima, în ultima sa competiție internațională de juniori. În prima zi, 30 august, Popovici a ajutat ștafeta României să obțină medalia de aur la proba de 4x100 metri liber, terminând cu 1,45 secunde înaintea ștafetei franceze, care a câștigat argintul. Timpul lui Popovici de 47.07 a reprezentat și record al campionatului.A doborât de două ori recordul Campionatului Mondial de juniori FINA la 100 de metri stil liber: mai întâi prin conducerea ștafetei în preliminarii și apoi din nou în finală.A doua zi, a reușit să facă același lucru la proba de 200 de metri liber, cucerind medalia de aur, parcurgând cele patru bazine cu un record de campionat de 1:46.18.Popovici a atins peretele cu aproape trei secunde înaintea medaliatului cu argint Daniel Meszaros, care a fost cronometrat cu timpul de 1:48.98. La 1 septembrie, ștafeta României cu Popovici în prima etapă, a câștigat medalia de argint la proba mixtă de 4x100 metri liber, cu un timp de 3:30.39, terminând la 0.36 secunde în spatele ștafetei maghiare. În ultima zi a Campionatului, Popovici a cucerit medalia de aur în finala de la 100 de metri liber, unde s-a impus cu timpul de 47.13, fiind urmat după 2.24 secunde de croatul Hribar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră