Cucuveaua de la Cotroceni aduce ghinion. Ce a păţit un protestatar (Video)

07 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cucuveaua de la Cotroceni aduce ghinion. Ce a păţit un protestatar (Video)

La protestele din ultima săptămână, oamenii şi-au scos în stradă nu numai copiii şi animalele, mai ales câini, ci şi zburătoare. Pentru a fi în ton cu zicerea cândva celebră, dar şi cu actualitatea, un protestar a adus la protestul de la Cotroceni o cucuvea. Ghinion!

Societatea Ornitologică Română a postat marţi pe Facebook un mesaj în care anunţă că a sesizat Garda de Mediu pentru a verifica dacă respectivul protestatar nu a încălcat cumva prevederile ordonanţei de urgenţă 57/2007.

 

"Societatea Ornitologica Romana dezaproba vehement folosirea unei cucuvele (Athene noctua) vii pe post de recuzita de protest, indiferent de ideile sustinute.
Un animal salbatic nu trebuie chinuit sub nicio forma, de aceea am instiintat Garda de Mediu pentru a verifica incalcarea prevederilor OUG 57/2007. (Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda vanzarea, detinerea si/sau transportul in scopul vanzarii si oferirii spre vanzare a pasarilor salbatice)", se arată în mesajul postat marţi pe Facebook.

SOR se prezintă ca fiind primul şi cel mai longeviv ONG de mediu creat în România, după Revoluţie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră