Crosul Agnitei- Aleargă în centrul României! ”Te simți bine, înveți bine!” - cauza este dedicată elevilor Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian”

24 Aug 2022 | scris de M.R.
Crosul Agnitei- Aleargă în centrul României! ”Te simți bine, înveți bine!” - cauza este dedicată elevilor Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian” Galerie foto (5)

Pe 17 septembrie, Primăria Agnita și Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, în parteneriat cu Harting RO Automotive, vor organiza Crosul Agnitei, aflat la prima ediție. Iubitorii sportului sunt așteptați să se îscrie la cele două trasee de alergare, respctiv de 5 și de 10 kilometri, în una dintre cele mai inedite locuri din țară – centrul geografic al României.

Renumită odinioară pentru breslele de mesteșugari, Agnita se mândrește cu una dintre  cele mai vechi fortificații săsești din Transilvania. Centru urban al zonei Valea Hârtibaciului, din județul Sibiu, Agnita se găsește pe traseul celei mai lungi căi ferate înguste din România. De altfel, Valea Hartibaciului, cuprinsă între Brașov, Sighișoara și Sibiu se alătură celorlalte locuri idilice din Transilvania.

Crosul Agnitei este o competiție sportivă care își propune, în egală măsură, promovarea unui stil de viață sănătos, dar și strângerea de fonduri pentru proiecte ale orașului. În acest an, cauza pentru care se aleargă în Agnita - ”Te simți bine, înveți bine!” - este dedicată elevilor Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian”. Cu banii obținuți din donații, holul instituției va deveni un spațiu mai atractiv și mai apropiat nevoilor elevilor.

Crosul Agnitei vă propune două trasee de alergare:

Cursa de 10 km - taxă de participare de 90 lei. Premiile oferite pentru această categorie sunt: locul 1 (600 lei x2), locul 2 (400 lei x2), locul 3 (250 lei x2)

Cursa de 5 km - taxă de participare de 60 lei. Premiile oferite pentru această categorie sunt: locul 1 (400 lei x 2), locul 2 (300 lei x2), locul 3 (200 lei x2)

Pentru copii, vor fi organizate trasee speciale, iar taxa de participare este de 25 lei. Crosul copiilor se desfășoară pe grupe de vârstă, astfel:

- 4-6 ani

- 7-8 ani

- 9-12 ani

Fiecare participant va primi în kitul de alergare și un voucher pe care îl va putea folosi pentru a servi masa. De asemenea, unul dintre partenerii evenimentului va oferi produse în cadrul kitului de alergare, prcum și la punctele de alimentare de pe traseele de alergare. Dj-ul evenimentului, care asigură atmosfera și în cadrul Maratonului Internațional Sibiu, va avea grijă că toată lumea să se simtă minunat în centrul țării.

Pentru înscrieri, organizatorii pun la dispoziție platforma dedicată evenimentului - https://crosagnita.ro/

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră