Scandalul de CORUPŢIE de la Univesitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa suspendă înscrierile. Vezi ce specializări ar putea fi DESFIINŢATE

15 Iul 2015
Scandalul de CORUPŢIE de la Univesitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa suspendă înscrierile. Vezi ce specializări ar putea fi DESFIINŢATE
Universitatea „Eftimie Murgu" din Reşiţa este condusă de rectorul Doina Frunzăverde, soţia lui Sorin Frunzăverdetimie Murgu din Reșița a luat decizia de a suspenda înscrierile la Facultatea de Științe Sociale, specializarea Drept European și Internațional, iar studenții sunt îngrijorați că programul ar putea fi desființat. Măsura vine ca urmare a scandalului de corupție în care 5 profesori au fost acuzați că au favorizat mai mulți studenți în schimbul banilor și favorurilor sexuale, conform știri.tvr.ro. 

Universitatea „Eftimie Murgu" din Reşiţa, condusă de rectorul Doina Frunzăverde, soţia lui Sorin Frunzăverde

Preşedintele Senatului Universităţii „Eftimie Murgu" din Reşiţa, Marian Mihăilă, mai are o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a intermediat o mită pentru Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara. Universitatea „Eftimie Murgu" din Reşiţa este condusă de rectorul Doina Frunzăverde, soţia lui Sorin Frunzăverde.

Ce au găsit procurorii la  Universitatea din Reşiţa 


Reamintim  că optsprezece percheziţii au avut loc, la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa şi la locuinţele unor profesori de la această unitate de învăţământ, suspectaţi că au primit între 300 şi 400 de euro de la studenţi pentru promovarea unor examene.  Există probe pe care le au anchetatorii, potrivit cărota lucrările „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi, cuprinse între 300 şi 400 de euro pe lucrare", se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Surse judiciare declarau că percheziţiile au avut loc la locuinţele unor profesori şi la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa şi că a fost organizat şi un flagrant.

Favoruri sexuale şi bani pentru promovarea examenelor 

În urma percheziţiilor, trei profesori şi mai mulţi studenţi de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa, între care şi preşedintele Senatului universităţii, Marian Mihăilă, au fost audiaţi la Parchetul Tribunalului Caraş-Severin.  Ulterior, conferenţiarul universitar Florinel Ionel Franţ a fost reţinut pentru trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, în timp ce conferenţiarul universitar Irina Oriol a fost reţinut pentru trafic de influenţă în formă continuată. Cei doi au fost apoi arestaţi preventiv.  Totodată, preşedintele Senatului universităţii, Marian Mihăilă, asistentul universitar Ruxana Ghiţă şi lectorul universitar Mihai Vişan sunt cercetaţi sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu în formă continuată.  

Cu ocazia flagrantului, asupra conferenţiarului universitar Irina Oriol a fost găsită suma de 300 de lei, dar şi un parfum, în valoare de 194 de lei, care, potrivit anchetatorilor, reprezintă "bunuri oferite de investigatorul sub acoperire, pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă".  Anchetatorii susţin că Oriol a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră