Controversele morţii lui Dan Condrea, elucidate într-o lună? Iată ce spune procurorul general al României

14 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
Controversele morţii lui Dan Condrea, elucidate într-o lună? Iată ce spune procurorul general al României

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat astăzi  că în dosarul morţii lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, se va da o soluţie în aproximativ o lună, după ce se va efectua expertiza criminalistică. „În această cauză se va da o soluţie, cred, într-un termen de circa o lună, se va vedea de îndată ce va fi efectuată expertiza criminalistică în cauz[, se va putea ajunge la o concluzie care să confirme una dintre supoziţiile care au fost formulate, versiunile de investigaţie, şi atunci se va da o soluţie de către procurori", a spus Lazăr, citat de România Tv. 

De asemenea, şeful Parchetului general a declarat  că s-au ridicat acte de la circa 300 de spitale în cazul Hexi Pharma. "S-au ridicat acte de la circa 300 de spitale şi ancheta este dezvoltată în profunzime pentru a se clarifica toate situaţiile de persoane vătămate şi pentru a se vedea care este prejudiciul până la urmă, fiindcă este în dezvoltare această investigaţie", a spus Lazăr.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, mort în accident 

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Procurorii de la Parchetul instanţei supreme au arătat că trupul neînsufleţit al lui Dan Condrea a fost recunoscut fără echivoc de concubina acestuia, inclusiv după semnele particulare, însă se vor compara şi mostre de ADN. Anchetatorii au precizat că toate leziunile constatate de medicii legişti sunt cele produse în accidentul rutier.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră