Controlorii de trafic aerian pot intra în GREVĂ GENERALĂ de la 1 septembrie. Tribunalul București a RESPINS contestația conducerii ROMATSA

28 Aug 2015
Controlorii de trafic aerian pot intra în GREVĂ GENERALĂ de la 1 septembrie. Tribunalul București a RESPINS contestația conducerii ROMATSA
Greva generală pe termen nelimitat anunțată de sindicaliștii de la ROMATSA, care ar urma să fie declanșată începand din data de 1 septembrie, este legală, au decis astăzi magistrații Tribunalului București.

Sindicaliștii ROMATSA au anunțat luni că vor declanșa greva generală pe 1 sepembrie dacă cele 14 revendicări nu vor fi soluționate.

Pe 19 august, directorul de atunci al ROMATSA, Ion Aurel Stanciu, a declarat că protestele și amenințările cu greva generală nu sunt întemeiate deoarece 12 din cele 14 revendicări înaintate au fost deja soluționate, iar conducerea regiei este dispusă în continuare să negocieze. Deși, între timp, Aurel Stanciu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, sindicaliștii ROMATSA susțin că acesta este doar suspendat din funcție, urmând să revină la conducerea instituției după ce lucrurile se mai calmează. 

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri. 
 
Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanțată de importanță națională, deține monopolul natural al serviciilor de trafic aerian și nu primește de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectivului de activitate sau pentru realizarea programului de investiții și dezvoltare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră