CONTRABANDIŞTI, dar INVENTIVI! Cum au fost introduse în România peste 10.000 de ţigarete

10 Iun 2015
CONTRABANDIŞTI, dar INVENTIVI! Cum au fost introduse în România peste 10.000 de ţigarete
Poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit 10.420 tigarete de contrabandă pe care doi barbaţi au încercat să le introducă ilegal pe piaţa din România, unul ascunzându-le în cabina unui tir, în timp ce celălalt le-a transportat peste raul Prut cu ajutorul unei bărci radiocomandate.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţistii de frontieră au descoperit, ascunsă între scaunul din stânga faţă şi bancheta din spate, acoperită cu o patură, o geantă de culoare neagră, din material textil ce conţinea cantitatea de 3.000 ţigarete cu timbru de acciza R. Moldova.

„Pentru continuarea cercetărilor persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari. Ajunşi la sediul sectorului, lucrătorii noştri au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului în urma căruia au mai descoperit, sub roata de rezervă, într-un locaş special amenajat, cantitatea de 4.500 ţigarete cu timbru de acciza Republica Moldova, iar sub scaunul din dreapta faţă a fost descoperită o barca radiocomandată marca Racing Boat. Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că,  în urma unei înţelegeri avute cu un cetatean moldovean, în schimbul sumei de 100 lei, a preluat de la malul românesc al râului Prut barca radiocomandată de care era prinsa o sfoară cu care a tras de pe malul moldovenesc al râului Prut geanta cu ţigări“, potrivit poliţiştilor de frontieră.  Aceştia au ridicat ţigaretele, în valoare totală de 1.680 lei, iar  barca radiocomandată  Racing Boat, în valoare de 200 lei, a fost confiscată. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră