Consilierul lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Solomon Wigler, prins în flagrant în timp ce primea mită, suspendat din funcţie

04 Iun 2015
Consilierul lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Solomon Wigler, prins în flagrant în timp ce primea mită, suspendat din funcţie
UPDATE 19.25.  Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, în această seară, propunerea procurorilor anticorupţie şi au decis ca Solomon Wigler să fie arestat pentru 30 de zile. Decizia nu este una definitivă. „Primăria Municipiului Bucureşti a pus şi pune la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile, documentele şi înscrisurile solicitate de către acestea. Primarul General al Municipiului Bucureşti a luat măsurile care se impun în conformitate cu legislaţia în vigoare, procedând la suspendarea domnului Solomon Wigler din funcţia de consilier“, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei. 

UPDATE 11:20
- Direcția Națională Anticorupție anunță, într-un comunicat, că „în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, inculpatul Wigler Solomon, în calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, a pretins în mai multe rânduri suma totală de 230.000 euro și a primit în mai multe tranșe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunțător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri“.
 
Citește integral comunicatul DNA

UPDATE 10:37
- Solomon Wigler, consilierul primarului Capitalei, reținut de DNA pentru trafic de influență, ar fi promis că intervine la Sorin Oprescu și la consilieri pentru eliberarea planurilor urbanistice zonale (PUZ) pentru unele supermarketuri, relatează Agerpres, care citează surse judiciare.
 
Pentru intervențiile sale în acest sens, el ar fi pretins bani în lunile mai și iunie 2012 și în mai 2015.
 
Joi, Solomon Wigler va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
...............................................

Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii DNA. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că, miercuri seară, Wigler a fost prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro.

Banii au fost pretinși pentru a interveni în legătură cu unele autorizații și PUZ-uri.
 
Aceleași surse au precizat că, în schimbul banilor, Solomon Wigler ar fi promis intervenții la primarul Capitalei și la anumiți consilieri.
 
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră