Condamnat la închisoare pe viață în Germania, un criminal român a fost extrădat în România

11 Iun 2015
Condamnat la închisoare pe viață în Germania, un criminal român a fost extrădat în România
Necula Angelica în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață în Germania. Acum a fost transferat în România, unde urmează să îsi execute pedeapsa.

“În urma cooperări prin Biroului Național Interpol din cadrul Poliției Române, un bărbat român condamnat la închisoare pe viață în Germania este transferat în România pentru executarea pedepsei. În sarcina celui în cauză a fost reținut faptul că, în timpul unei tâlhării la un magazin de bijuterii, a ucis o persoană și a rănit grav o alta”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

Curtea de Juraţi din Dortmund a reținut că, la data de 3 decembrie 2008, împreună cu alte trei persoane, s-a deplasat la un magazin de bijuterii, din Dortmund, cu intenţia de a sustrage mai multe bunuri. La fața locului, Necula Angelica s-a luat la bătaie cu proprietarii magazinului. Pe unul dintre patroni l-a bătut pană a murit. Celălalt a necesitat tratamente medicale chirurgicale întrucât loviturile primite erau extrem de grave.

Cum cele două victime erau late, Necula Angelica şi-a văzut în continuare de jaf. S-a dus a deschis două seifuri în care se aflau bijuterii, le-a luat şi dus a fost. Se pare că a avut ghinion pentru că a fost prins.

Necula Angelica a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tâlhărie şi loviri sau alte violenţe, iar instanța de judecată a dispus ca acesta să execute pe teritoriul României pedeapsa cu închisoare pe viaţă.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră