Cum se circulă, la această oră, pe drumurile din ţară. Ce spun POLIŢIŞTII

01 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Cum se circulă, la această oră, pe drumurile din ţară. Ce spun POLIŢIŞTII

Amintim că în judeţul Vâlcea, astăzi, 1 octombrie 2016, în intervalul orar 6:00 - 15:00, din cauza unor lucrări care se execută la centrala hidroelectrică Râureni, se închide DN67, pe raza municipiului Râmnicu-Vâlcea, în zona în care drumul traversează râul Olt, între kilometrii 196+598 şi 196+660 (pe sectorul cuprins între DN7 şi DN64).

Traficul rutier este deviat pe rute ocolitoare. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pot circula prin municipiul Râmnicu-Vâlcea, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu şi pe Calea lui Traian.

Pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, rutele ocolitoare sunt următoarele:

- pentru direcţiile Râmnicu-Vâlcea – Drăgăşani şi Râmnicu-Vâlcea – Târgu-Jiu: DN7-Milcoiu – DJ678D (Milcoiu - Nicolae Bălcescu - Predeşti) - DJ678A (Predeşti - Bratia-Vale) - DJ677F (Bratia-Vale - Slăviteşti) - DN64;

- pentru direcţiile Piteşti – Râmnicu-Vâlcea (DN64), Piteşti – Drăgăşani şi Piteşti – Târgu-Jiu, se va circula pe DN7-Milcoiu – DJ678D (Milcoiu - Nicolae Bălcescu- Predeşti) - DJ678A (Predeşti - Bratia-Vale) - DJ677F (Bratia-Vale - Slăviteşti) - DN64.

Rutele de ocolire sunt semnalizate, iar participanţii la trafic sunt îndrumaţi de poliţişti şi de piloţi de trafic.

„Informăm că, din cauza ceții dense, circulația rutieră pe mai multe drumuri naționale din județul Covasna se desfășoară îngreunat. Vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, pe DN11 Târgu Secuiesc – Chichiș și DN13E Brateș - Sfântu Gheorghe. Fenomenul este prezent și pe DN10 Întorsura Buzăului – Crasna, tronson pe care vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 50 de metri. Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să nu efectueze manevre periculoase la volan“, potrivit Infotrafic. 

În județul Argeș, până în data de 15 octombrie 2016, pe strada Serelor din comuna Bascov, care face legătura dintre autostrada A1 și pasajul rutier Bascov de pe DN7, se execută lucrări la canalizare. Circulaţia rutieră pe segmentul de drum DN7 - ieşire pasaj către A1 se desfăşoară pe câte o bandă, în ambele sensuri (segmentul de drum fiind alcătuit din patru benzi), pe porţiuni de 150 de metri.

Tot în județul Argeș, până în data de 16 octombrie 2016, pe DN65 Pitești – Slatina se execută lucrări la partea carosabilă (reparații la rosturile de dilatație ale unui pod) la kilometrul 109, în zona localității Albota. Din acest motiv, circulația rutieră în zona lucrărilor se desfășoară pe un fir, alternativ, fiind dirijată de semafoare electrice.

În judeţul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu - Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localităţile Boiţa şi Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiş. În acest punct apar frecvent probleme de fluență a circulației auto.

Pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani (pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126) se execută lucrări, fiind impuse unele restricţii, iar în câteva puncte se circulă cu ajutorul semafoarelor, alternativ.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) - Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei - Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

În judeţul Constanţa, în perioada 12 septembrie 2016 - 30 noiembrie 2016, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuției și finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.

Rutele ocolitoare recomandate sunt:

- către Mangalia: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa-Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră - bretea de acces la DN39A - DN39A - intersecţie cu DN39 - DN39 Eforie-Nord - Mangalia;

- către Negru Vodă: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa-Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră - bretea de acces la DN39A - DN39A - intersecţie cu DN39 - DN39 Eforie-Nord - Agigea - DN38 Agigea - Negru Vodă (detalii pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră