Circ, fără dresură de animale!

28 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Circ, fără dresură de animale!

Dresura de animale ar putea fi exclusă din activitatea Circului Globus București, potrivit unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului General al Municipiului București.

În susținerea acestui proiect, sunt citate studii de specialitate, "care susțin cu argumente științifice că, în spectacolele de circ animalele sălbatice folosite sunt supuse unor rele tratamente, incompatibile cu necesitățile și mediul natural al speciilor lor, împrejurări care de cele mai multe ori conduc la comportament agresiv, multă suferință și chiar decesul prematur" al acestora.

În proiect se mai menționează că "animalele sunt obligate să facă diverse trucuri pe care le-au învățat, trucuri care sunt cu totul anormale și neconforme naturii lor. Este imposibil ca circurile să poată oferi animalelor condițiile de viață corespunzătoare celor din libertate. De aceea, specialiștii în dresura animalelor sălbatice susțin că este necesară interzicerea generală a folosirii animalelor sălbatice în circuri".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră