Cadariu l-a avertizat pe Cioloș de existența unor grupuri de interese în sănătate și că reformele țintesc, de fapt, privatizarea sistemului sanitar

09 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Cadariu l-a avertizat pe Cioloș de existența unor grupuri de interese în sănătate și că reformele țintesc, de fapt, privatizarea sistemului sanitar

Cioloș a recunoscut că a avut o discuție cu Cadariu, în cursul căreia fostul ministru i-a atras atenția că reformele pe care intenționează să le promoveze în domeniul sănătății ar duce la privatizarea sistemului sanitar.

"Mie mi-a spus dimineață, când am avut o discuție, că reformele astea pe care vrem să le facem să nu cumva să împingă lucrurile spre privatizarea sistemului de sănătate, că asta s-ar urmări. Nu am niciun obiectiv de a privatiza sistemul de sănătate, nu asta e ideea care e la baza reformei. Eu aș fi așteptat și de la dânsul să vină cu idei de reformă care să țină cont de viziunea pe care dânsul o are — și are o viziune legată de sistemul de sănătate — ci și legat de realitățile cu care ne confruntăm de la o săptămână la alta. Deci mai mult nu am ce să comentez", a adăugat prim-ministrul.

Cioloș a declarat că fostul ministru al Sănătății nu i-a spus niciodată despre existența unor grupuri de interese și i-a cerut acestuia să facă publice asemenea informații dacă le deține. "Mie nu mi-a spus niciodată până acum nimic. Eu aștept în continuare să spună public lucrurile astea. Eu întotdeauna ce am avut de spus am spus public și o spun public. Dacă domnul Achimaș atât a înțeles din colaborarea pe care am avut-o cinci luni, e problema dânsului", a afirmat prim-ministru.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră