Fost ofițer SEAL atrage atenția asupra fenomenului transgender: SUA sprijină o industrie de miliarde de dolari

12 Dec 2022
Fost ofițer SEAL atrage atenția asupra fenomenului transgender: SUA sprijină o industrie de miliarde de dolari

Christopher Todd Beck (născut pe 21 iunie 1966) a fost un membru al armatei din cadrul Marinei Statelor Unite,făcând parte din cunoscuta echipă SEAL, care a câștigat atenția publicului în 2013, după ce a devenit femeie transgender și, în 2022, și-a anunțat detranziția, exprimându-și dorința de a reveni la sexul inițial. În timpul tranziției sale, el a fost numit Kristin Beck. Un memoriu care detaliază experiența sa a fost publicat în iunie 2013, Warrior Princess: A U.S. Navy SEAL's Journey to Coming out Transgender. A servit în Marina SUA timp de douăzeci de ani. În decembrie 2022, Beck a anunțat că fenomenul transgender că „mi-a distrus viața”.

Beck a servit timp de 20 de ani în U.S. Navy SEAL înainte de tranziția sa, participând la 13 misiuni ale armateri, inclusiv șapte de luptă. Beck a finalizat pregătirea de bază subacvatică pentru demolare/SEAL (BUD/S) cu clasa 179 în 1991 și, ulterior, a servit cu echipa SEAL1. După antrenamentul tactic SEAL (STT) și încheierea unei perioade de probă de șase luni, Beck a primit Clasificarea înrolată a Marinei (NEC) 5326 ca înotător de luptă (SEAL), îndreptățit să poarte însemnele speciale de război. Beck a servit în cele din urmă ca membru al Grupului de Dezvoltare a Războiului Special Naval al Statelor Unite (cunoscut și ca DEVGRU), o unitate specială de combatere a terorismului numită popular SEAL Team Six și a primit mai multe premii și decorații militare, inclusiv o stea de bronz și o inimă violetă. I-a spus lui Anderson Cooper că vrea să fie un SEAL pentru că erau „cei mai duri dintre cei duri”.

Beck s-a retras din Marină în 2011, cu calificarea finală ca Senior Chief Special Warfare Operator, când a început să facă tranziția îmbrăcându-se ca femeie. În 2013, a început terapia hormonală, pregătindu-se pentru o intervenție chirurgicală de schimbare a sexului. În timpul unui interviu cu Anderson Cooper la începutul lunii iunie 2013, el a declarat că nu a declarat niciodată intenția de schimbare a sexului în timpul carierei sale militare și că „Nimeni nu l-a cunoscut cu adevărat”. După ce a recunoscut public în 2013, postând o fotografie cu el însuși ca femeie pe LinkedIn, a primit o serie de mesaje de sprijin de la foștii săi colegi militari.

Beck a scris cartea ”Warrior Princess”(Prințesa războinică) împreună cu Anne Speckhard, psiholog la Georgetown University School of Medicine. Speckhard făcea un studiu privind rezistența US Navy SEAL, adică mecanismele de adaptare folosite de SEAL pentru a face față solicitărilor lor intense de muncă. Speckhard l-a întâlnit pentru prima dată pe Beck la o conferință împotriva terorismului. După ce Beck a acceptat să discute despre mecanismele de adaptare, a avut loc o întâlnire ulterioară într-un bar gay, Beck îmbrăcat acum în ținute feminine, spre surprinderea lui Speckhard. O întâlnire de cinci ore l-a determinat pe Speckhard să accepte să-l ajute pe Beck să-și scrie povestea vieții.
În carte, Speckhard notează că Beck avea dorința de a muri onorabil „pentru ca să nu mai fie nevoit să se mai lupte cu durerea emoțională care a rezultat din lipsa de congruență între identitatea sa de gen și corp”. În introducerea sa în carte, Beck scrie:

Nu cred că un suflet are un gen, dar noua mea cale îmi face sufletul complet și fericit... Sper că această călătoria a mea aruncă puțină lumină asupra experienței umane și, cel mai important, ajută la vindecarea „dogma socio-religioasă” a unei gen binar.

Într-un interviu recent acordat Fox News, acesta a declarat: 

"Am fost folosit... Am fost foarte naiv, am fost într-un mod foarte prost și am fost profitat de el. M-am făcut propagandă. M-am obișnuit rău de mulți oameni care aveau cunoștințe mult peste mine. Știau ce fac. . Nu am făcut-o", a spus el în timpul interviului.

Beck a spus că vorbește despre transgenderism pentru a proteja copiii în climatul politic actual, că există clinici de gen „în toată America”.

„Sunt înființate mii de clinici de gen în toată America”, a spus el. „De îndată ce [copiii] intră și spun: „Sunt un băiețel” sau „Acest lucru mă face să mă simt confortabil”, iar apoi un psiholog spune: „Oh, ești transgender”. Și apoi, a doua zi, ești pe hormoni – aceiași hormoni pe care îi folosesc pentru castrarea medicală pentru pedofili. Acum, ei dau asta unor tineri sănătoși de 13 ani.”

— Ti se pare corect? el a intrebat. „De aceea încerc să spun Americii să se trezească”.

Beck a spus că, atunci când a început tranziția, a fost nevoie de doar o întâlnire de o oră la Afacerile Veteranilor pentru a primi hormoni.

"Am intrat în cabinetul unui psiholog, [și] într-o zi am o scrisoare în mână care spune că sunt transgender. Am fost autorizat pentru hormoni. Am fost autorizat pentru toate celelalte chestii", a spus Beck.

„Am avut atâtea greșeli în sistemul meu când am început să le iau”, a adăugat el. „O parte din acestea au fost plătite de către VA și îmi pare rău pentru poporul american că am făcut asta”.

Beck a spus că nu mai folosește hormoni de aproximativ șapte ani.

„Aceasta este o industrie de un miliard de dolari între psihologi, între operații, între hormoni, între chimicale, între tratamente ulterioare”, a continuat el. „Există mii de clinici de gen în toată țara noastră. Și fiecare dintre acele clinici va câștiga probabil peste 50 de milioane de dolari”, a transmis ofițerul în cadrul interviului acordat Fox News.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră