Ce se întâmplă când poliţiştii refuză MITA

09 Iun 2015
Ce se întâmplă când poliţiştii refuză MITA
Doi poliţişti din judeţul Galaţi au refuzat mită de 2.000 de lei, respectiv de 200 de lei, sume oferite de doi bărbați, pentru a nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu. Cei care le-au oferit mita au fost reţinuţi. „La data de 8 iunie a.c., ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat,  în timp ce oferea 2.000 de lei unor poliţişti din cadrul a două Posturi de poliție Rurală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. Mita ar fi fost oferită pentru ca poliţiştii să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului“, potrivit Poliţiei Române.

În fapt, la data de 7 iunie a.c., cu ocazia activităților desfăşurate pentru respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, doi poliţişti, martori denunțători în cauză, au surprins în trafic un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.  În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea  0,68 mg/l concentrație a alcoolului în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus ulterior la Spitalul de Urgență Galați, pentru recoltarea de probe, pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge. În drum spre spital, acesta le-ar fi promis celor doi poliţişti 2.000 de lei, pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal pentru infracțiunea constatată. În urma denunțului formulat de cei doi polițiști, polițiștii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Galați, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant delict, cel în cauyă fiind depistat în momentul în care înmâna poliţiştilor 2.000 de lei, la sediul Postului de Poliție Rurală Cuza Vodă.          
Acesta a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod penal, urmând a fi prezentat instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere arestare preventivă.

A SPUS „NU“ MITEI 
La aceeași dată, un alt poliţist a refuzat 200 de lei mită. Astfel, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au surprins în flagrant delict un alt bărbat, în timp ce oferea 200 de lei, cu titlu de mită, unui poliţist din cadrul unui post de poliție din cadrul I.P.J. Galaţi, pentru ca cel din urmă să-i restituie căruța ridicată ca urmare a comiterii unor fapte de  tăiere și sustragere de material lemnos.În fapt, în noaptea de 5 spre 6 iunie a.c., nepoții celui în cauză au fost depistați de către poliţiştii de la două Posturi de Poliție Rurală, în timp ce intenționau să intre într-o comună cu două căruțe, cu o drujbă și două topoare.
Aceştia sunt cunoscuți ca autori ai mai multor infracțiuni de furt material lemnos, având înregistrate pentru săvârșirea acestei infracțiune mai multe dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci.  În urma denunțului formulat de către poliţist, lucrătorii din cadrul D.G.A. - S.J.A. Galați, coordonați de procurorul de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant delict a celui în cauză, în timp ce încerca să-l mituiască pe poliţist cu 200 de lei. Acesta a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod Penal, urmând a fi prezentat instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere arestare preventivă. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră