Când va fi următorul mare cutremur în România. Predicţiile lui Mărmureanu

02 Aug 2017
Când va fi următorul mare cutremur în România. Predicţiile lui Mărmureanu

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, spune că seismele produse în zona Vrancea în ultimele zile nu trebuie să îngrijoreze populaţia pentru că nu vor fi urmate de un cutremur mare, care s-ar putea produce, în opinia sa abia, peste câteva zeci de  ani.

”Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Aceasta e prima variantă, iar a doua variantă e ca un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus Mărmureanu, conform news.ro.

La rândul său, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat că seismele din ultimele zile se încadrează în activitatea normală a zonei Vrancea şi nu ar fi motive de îngrijorare, deşi zona poate fi surprinzătoare.

El a fost reticent în a estima când s-ar produce un mare cutremur în România. ”Nu se poate estima, nu avem de unde să ştim când va fi următorul mare cutremur. Dumnezeu ştie sau Vrancea ştie când se va produce un cutremur. Pământul, la o adâncime mai mare, nu îl putem cunoaşte, nu se pot face decât estimări foarte grosiere",  declarat Constantin Ionescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră