Când încep înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018

22 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Când încep înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018

Metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018 au fost aprobate miercuri, prin ordin de ministru, anunţă Ministerul Educaţiei.

Astfel, în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima etapă de înscriere a copiilor în învățământul primar (completarea/depunerea cererilor) începe la  27 februarie și se încheie la 16 martie. A doua etapă se desfășoară între 24 și 30 martie.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează în perioada 22 februarie — 14 martie, sub coordonarea Centrului județean/al municipiului București de resurse și asistență educațională.

Ministerul Educaţiei precizează că fiecare unitate de învățământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligația să organizeze Ziua porților deschise într-una din zilele din intervalul 23 februarie — 2 martie. Cu acest prilej, părinții și copiii vor putea vizita spațiile școlare și vor putea discuta cu cadrele didactice.

Circumscripțiile școlare, planul de școlarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfășurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum și adresele unităților/instituțiilor la care se desfășoară evaluarea psihosomatică vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, precum și ale unităților de învățământ (dacă există).

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră