Braşovul şi-a lansat oficial candidatura pentru Capitala Europeană a Culturii 2021

15 Iun 2015
Braşovul şi-a lansat oficial candidatura pentru Capitala Europeană a Culturii 2021
Braşovul şi-a lansat oficial candidatura pentru „Capitala Europeană a Culturii 2021”, în cadrul Festivalului Vibrate!, potrivit radiomures.ro. În următoarea perioadă, împreună cu comunitatea locală, Braşovul îşi va defini conceptul cu care se va prezenta în faţa contracandidaţilor, fiind invitați să voteze unul dintre cele 6 concepte, pe adresa de internet www.brasov2021.ro.

Braşovul are câteva evenimente de tradiţie cum ar fi Parada junilor, Turnirul cetăţilor, festivalurile medievale care includ şi Branul şi Râşnovul, dar şi festivalul Et November şi Festivalul de Dramaturgie Contemporană, două evenimente culturale de amploare.
Astfel că ideea de la care pleacă Braşovul este de a implica şi de a promova întreaga zonă metropolitană, cu obiectivele şi tradiţiile sale, dar şi cu locuitorii săi, din toate comunităţile etnice, spune primarul George Scripcaru.

Cei care au și demarat acest program cultural sunt reprezentanții Universității Transilvania, spune rectorul instituției, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

Cele 6 concepte urmează să fie explicate şi prezentate pe site-ul oficial www.brasov2021.ro , care va fi lansat în această săptămînă. Braşovenii îşi vor putea vota conceptul favorit, care va intra în „semifinala“ acestui concurs pe 10 octombrie, cînd vor fi anunţate oraşele finaliste.

Selecția finală va avea loc în vara anului viitor, de către un juriu european.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră