Avionul prăbușit sâmbătă la Brăila, mărturiile copilotului: Nu a mai putut controla aparatul

02 Aug 2015
Avionul prăbușit sâmbătă la Brăila, mărturiile copilotului: Nu a mai putut controla aparatul
Un avion utilitar, cu două persoane la bord, s-a prăbușit sâmbătă dimineață pe un câmp cultivat cu orez din județul Brăila. Pilotul avionului a decedat, la scurt timp după ce un elicopter SMURD a ajuns la Brăila pentru a-l prelua la București.

Copilotul avionului este în afara pericolului, fiind internat în spital. Acesta le-a declarat anchetatorilor că pilotul nu a mai putut controla aparatul de zbor.

„Am făcut decolarea, a fost vânt, ne-a ajutat la decolare, am decolat imediat. Înălţimea 10-15 metri, după 10-15 metri avionul a intrat într-un viraj necontrolat şi nu am putut să îl mai redresăm. Și ne-am prăbuşit. Eu am rămas între fiare acolo, carlinga a zburat şi am văzut comandantul întins pe iarbă fără să îmi imaginez cum a ajuns acolo”, a declarat copilotul, potrivit digi24.ro.

Patronul orezăriei, care angajase echipajul, a văzut tragedia cu ochii lui: „L-am văzut când a căzut. Începuse să se înalţe, s-a întors şi a căzut”.

Pilotul şi mecanicul de zbor aveau peste 30 de ani de experienţă. Cei care îi cunoşteau nu înţeleg ce s-a putut întâmpla.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră