Avertisment pentru Guvern: Amânarea Legii insolvenţei persoanelor fizice ar fi o greşeală

17 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Avertisment pentru Guvern: Amânarea Legii insolvenţei persoanelor fizice ar fi o greşeală

„Referitor la posibilitatea amânării intrării în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice, vreau să atrag atenţia asupra faptului că orice amânare a implementării acestui act normativ atât de aşteptat de românii aflaţi într-o situaţie financiară dificilă ar fi o greşeală şi un lucru nedrept la adresa tuturor celor care aşteaptă şansa unei redresări financiare", afirmă Ana Birchall într-o declaraţie de presă.

Deputatul PSD cere tuturor instituţiile cu atribuţii în elaborarea normelor metodologice să facă toate eforturile, astfel încât Legea insolvenţei persoanelor fizice să fie aplicată la termenul prevăzut în lege.

Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial la 26 iunie și ar trebui să intre în vigoare la 26 decembrie. "Legea oferă pentru prima dată românilor, debitori de bună-credinţă aflaţi într-un necaz financiar, posibilitatea de a fi protejaţi de riscul de a rămâne pe drumuri şi de a-şi pierde bunurile agonisite de o viaţă. De asemenea, în lege este prevăzut pentru prima dată că debitorii, inclusiv cei care deja au fost executaţi silit, să poată solicita eliberarea de datorii reziduale, astfel încât să nu mai fie urmăriţi toată viaţa, iar viitorul lor şi al familiilor să nu fie amanetat”, explică Ana Birchall.

În opinia sa, autorităţile şi instituţiile însărcinate cu asigurarea condiţiilor necesare implementării Legii insolvenţei persoanelor fizice trebuie să ducă la îndeplinire toţi paşii rămaşi, astfel încât debitorii persoane fizice să se poată bucura poată beneficiile actului normativ.

Guvernul discută un act normativ de amânare a intrării în vigoare a legii privind insolvența persoanelor fizice care ar putea fi aprobat până la 26 decembrie, respectiv în şedinţa de Guvern din 20 decembrie.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră