Averea celui mai bogat om din lume a depășit pragul psihologic de 200 miliarde de dolari. Devine al treilea om din istorie cu o asemenea reușită

05 Apr 2023
Averea celui mai bogat om din lume a depășit pragul psihologic de 200 miliarde de dolari. Devine al treilea om din istorie cu o asemenea reușită

Averea lui Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume, a depășit pentru prima dată 200 de miliarde de dolari, în timp ce acțiunile din imperiul său francez de bunuri de lux, LVMH au atins un nivel record. Bărbatul de 74 de ani a devenit doar a treia persoană din istorie care a acumulat o avere estimată peste pragul de 200 de miliarde de dolari (160 de miliarde de lire sterline). Elon Musk de la Tesla și Jeff Bezos de la Amazon au atins anterior piatra de hotar înainte ca averea lor să scadă înapoi, deoarece prețurile acțiunilor companiilor de tehnologie au scăzut, anunță The Guardian.

Averea lui Arnault a crescut marți cu 2,4 miliarde de dolari, ajungând la 201 de miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarului Bloomberg actualizat zilnic. Averea sa a crescut cu 39 de miliarde de dolari în acest an, deoarece acțiunile LVMH au crescut cu 30%, datorită creșterii cererii de bunuri de lux în rândul celor bogați din lume.

Miliardarul francez este acum cu 25 de miliarde de dolari mai bogat decât Musk, a cărui avere a fost doborâtă de achiziția de 44 de miliarde de dolari a Twitter și de o scădere cu 50% a valorii companiei de mașini electrice Tesla în ultimul an. Musk este co-fondatorul, directorul executiv și 13% acționar al Tesla.

Bezos, care a fost prima persoană care a atins pragul de 200 de miliarde de dolari în august 2020, este în prezent a treia persoană cea mai bogată din lume, cu o avere de 128 de miliarde de dolari.

Arnault este președintele și directorul executiv al LVMH, care deține șampania Louis Vuitton, Christian Dior și Moët & Chandon. Acțiunile sale au crescut cu peste 150% în ultimii trei ani, atingând un nou maxim de 853 de euro miercuri dimineață.

LVMH a realizat anul trecut vânzări record de 79,2 miliarde de euro și a început un program de răscumpărare de acțiuni de 1,5 miliarde de euro, care a contribuit la creșterea și mai mult prețul acțiunilor.

Arnault, care a co-fondat grupul de bunuri de lux în urmă cu 35 de ani și este acționarul majoritar al acestuia, și-a numit recent copiii în roluri cheie în cadrul afacerii. În ianuarie, copilul său cel mare, Delphine, a fost numit șeful Christian Dior, al doilea cel mai mare brand din imperiu. Fratele ei, Antoine a fost promovat la conducerea holdingului care controlează LVMH și averea familiei Arnault.

Cei trei copii ai săi mai mici au, de asemenea, locuri de muncă importante în cadrul celei mai mari companii de produse de lux din lume, care include mărci precum Stella McCartney, TAG Heuer, Bulgari și Tiffany. Alexandre Arnault este director la Tiffany, Frédéric Arnault este directorul executiv al TAG Heuer, în timp ce cel mai mic copil, Jean Arnault, conduce marketingul și dezvoltarea de produse pentru divizia de ceasuri Louis Vuitton.

Prețul record al acțiunilor LVMH urmează anunțul său luna trecută că va răscumpăra până la 1,5 miliarde de euro (1,3 miliarde de lire sterline) din propriile acțiuni. Compania a înregistrat un record de 79,2 miliarde de euro în vânzări anul trecut, cu venituri depășind 20 de miliarde de euro la vaca sa de numerar, Louis Vuitton, care l-a numit pe muzicianul devenit antreprenor Pharrell Williams noul său designer de îmbrăcăminte pentru bărbați în februarie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră