Din ciclul: schimbi locul, schimbi norocul? Alina Bica vrea să treacă în tabăra avocaţilor. Ce planuri are fosta şefă a DIICOT

19 Aug 2015
Din ciclul: schimbi locul, schimbi norocul? Alina Bica vrea să treacă în tabăra avocaţilor. Ce planuri are fosta şefă a DIICOT
Alina Bica, fostul şef al DIICOT,  judecată la Înalta Curte în două dosare de corupţie, a cerut Baroului Dolj înscriere în tabloul de avocaţi definitivi cu drept de exercitare a profesiei şi înregistrarea cabinetului individual, cererile urmând să fie discutate în şedinţa de joi a Consiliului Baroului.  Reamintim că Alina Bica a fost arestată în perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.

Cererea Alinei Bica, analizată de Consiliul Baroului Dolj 

Consiliului Baroului Dolj va analiza în şedinţa din 20 august cererile Alinei Bica de înscrierea pe Tabloul avocaţilor definitivi cu drept de exercitare a profesiei al Baroului Dolj şi avizarea şi înregistrarea cabinetului individual cu denumirea ”Bica Alina- Cabinet de avocat”.

Fosta şefă DIICOT a fost primită în Baroul Dolj prin decizia 137 din 10 februarie 2011 a Consiliului Baroului Dolj, având calitatea de avocat, dar fără a exercita profesia de avocat.  Alina Bica a fost magistrat din 1996, fiind suspendată, în 16 decembrie 2014, din funcţia de procuror al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, măsura fiind luată de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale în judecată.  Bica a fost procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din mai 2013 până în noiembrie 2014, când a demisionat din funcţie.

De ce este acuzată fosta şefă a DIICOT 


Fostul şef al DIICOT Alina Bica a declarat, pe 19 iunie, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde judecătorii făceau audieri în dosarul "Bica 1" că din 22 iunie va începe să lucreze în domeniul juridic, fără a preciza unde. Întrebată în ce arie va profesa, ea a precizat că în domeniul juridic fără a oferi alte lămuriri. Întrebată dacă va reveni la Parchet sau la vreo instituţie de stat, aceasta a arătat că în niciun caz, lăsând de înţeles că activităţile sale profesionale viitoare se vor derula în mediul privat.

În dosarul "Bica 1", fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Această cauză a fost disjunsă din prima.  În acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie.

Bica este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră