Alpinistul Alex Găvan, consilier personal al ministrului Mediului

08 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Alpinistul Alex Găvan, consilier personal al ministrului Mediului

"Dragi prieteni, după cum ştiţi, în afara de performanţa la altitudine sunt foarte implicat şi în diverse cauze, în special legate de mediu. Şi când spun "implicat" nu am în minte doar genul acela de activism fără substanţă, ci o abordare orientată către soluţii. Văd acest gen de implicare nu ca pe o opţiune, ci ca pe o datorie. Pe care toţi o avem faţă de noi înşine şi faţă de cei de lângă noi", a precizat Găvan.

El a explicat că acesta este şi unul dintre motivele pentru care a acceptat să colaboreze şi formal, în calitate de consilier personal, cu ministrul Mediului. "Fără politică, la fel de rezonabil sau mai puţin rezonabil ca şi până acum, cum aţi văzut, de altfel, de fiecare dată", scrie Alex Găvan pe Facebook.

Alpinistul a adăugat că agenda colaborării sale cu ministrul Mediului este una simplă, clară şi transparentă, şi că expediţiile sale în Himalaya nu vor fi afectate. "Oamenii împreună cu natura, nu oamenii împotriva naturii. Această colaborare este una bazată pe voluntariat, este consultativă şi evident, nu presupune un program de la 9 la 17. În paralel, expeditiile mele himalayene, ca şi toate celelalte proiecte personale, merg înainte", a mai spus Alex Găvan.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră