Inspectorii sanitari au aplicat 28 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.800 de lei, în urma controalelor efectuate în perioada 20 - 26 iulie 2015, la 193 de operatori din industria alimentară de pe litoral, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în cadrul unui comunicat de presă.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare 4,58 de tone de carne, 750 de kilograme de lapte şi produse lactate, 1,39 tone de peşte şi produse din peşte şi 40 de kilograme de ouă, valoarea acestora depăşind 57.877 lei.
Controalele au vizat 91 restaurante, 3 pizzerii, 14 unităţi tip fast-food, 11 braserii, 14 unităţi tip bufet, 10 baruri, 7 beach baruri, 27 magazine alimentare, 7 laboratoare patiserie, 1 tonetă îngheţată, 8 tabere şcolare, unităţi localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
Neconformităţile constatate în timpul verificărilor au fost cele cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi la comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate sanitar veterinar sau neigienizate.
Orice abatere constatată de cetăţeni poate fi sesizată la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800 826 787 şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.