Activităţi de week-end. Ce poţi face în Bucureşti în acest sfârşit de săptămână

19 Iun 2015
Activităţi de week-end. Ce poţi face în Bucureşti în acest sfârşit de săptămână
Festivaluri urbane, târguri cu produse tradiţionale, ateliere creative sau zboruri aviatice demonstrative sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să ieşiţi din casă la acest final de săptămână. Oraşul petrece iar voi vă puteţi alătura principalelor evenimente de week-end.  

UrbanFest, 19 – 21 iunie, râul Dâmboviţa




La fel ca la ediţiile precedente, festivalul de dezvoltare urbană - UrbanFest - își propune promovarea valorilor europene în domeniul urbanismului și dezvoltării locale sustenabile. Ediția din acest an a festivalului, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, are ca temă "BlueGreen - Râuri în orașe smart". Festivalul a început de marţi şi are loc în zonele adiacente râului Dâmbovița, între Grozăvești și Parcul Național Văcărești.
Festivalul include două conferințe despre mobilitate și rolului râurilor în orașele smart, consultări publice cu privire la rolul Dâmboviței în București, un târg de proiecte de dezvoltare urbană, dezbateri privind dezvoltarea orașelor smart, tur cu bicicletele care promovează mobilitatea urbană, ateliere de activare urbană, concerte și focuri de artificii. Şi pentru că Urban Fest are ca punct principal de atracţie râul Dâmboviţa, Ivan Patzaichin şi Rowmania vă invită la plimbări şi antrenamente cu canotcile, lotca solară şi SUP-urile.
Râul Dâmboviţa poate deveni un element principal de atracţie al Bucureştiului, un factor care să definească identitatea oraşului şi să ajute la dezvoltarea urbană. În cadrul UrbanFest puteţi spune ,,Peștișorului de Aur” cum vă doriţi să se transforme zona râului. Consultarea publică are loc pe malurile Dâmboviței și pe apă, în zona Podului Unirii, lângă Biblioteca Națională.


Târg de Sânziene, 19- 21 iunie, Muzeul Ţăranului Român





Din bătrâni, se zice că Sânzienele plutesc în aer sau umblă pe pământ în noaptea de 23 spre 24 iunie, cântă și dansează, împart rod holdelor, tămăduiesc bolnavii și apară semănăturile de grindină.
Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează cu aceasta ocazie Târgul de Sânziene găzduit de curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. De dimineță până seara, în curtea interioară a Muzeului vor fi: târgoveți și artizani, dulciuri și podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici. Vor fi prezenți, cu multe și felutrite meștereli: iconari, cioplitori în lemn, țesătoare, ceramiști, tineri artizani handmade, cusătorese, împletitoare etc. Se pot târgui: prăjituri tradiționale, miere și produse apicole, placinte, ciocolată de casă, brânzeturi, dulcețuri, siropuri și zacuști, turtă dulce și covrigi, cornete boierești și babic tătăresc . La fața locului, pentru pofticioși, preparatele românești la ceaun se servesc cu lipie dâmbovițeană: sarmale în foi de viță, plachie de crap cu mămăligă, pulpe la ceaun. Copiii, începând cu varsta de 4 ani, sunt așteptați să participe la atelierele de creativitate unde vor învăța să picteze pe ceramică sau să lucreze cu lâna împâslită.


Grafitti Wrooom, 20 iunie, Midocar Vitan




Cea de-a doua ediţie a micro-festivalului urban Graffiti Wrooom are loc sâmbăta aceasta la Midocar Vitan. Organizatorii îşi propun ca în cadrul evenimentului să ofere un spaţiu de desfăşurare pentru manisfestările pop-art dar şi pentru proiectele sociale consacrate din Bucureşti.
În cadrul Graffiti Wrooom vor avea loc demonstraţii de live painting, plimbări demonstrative cu bicicletele Pegas şi cu o maşină electrică.

Principala atracţie a evenimentului este lansarea lui Portocală, un T2b Panel din 1978, care va deveni studioul din care va emite Autobaza Radio, primul radio online de drive din România. Povestea lui ‎Portocală şi transformarile prin care a trecut pentru a ajunge radio mobil pot fi vazute pe site-ul dedicat.


Atelier de pictat teniși, 19 iunie, Culmea Veche, nr 2



Te-ai gândit vreodată că îţi poţi personaliza singur încălţările astfel încât sa ai cea mai colorată pereche? Art&Hobby Studio organizează vineri începând cu ora 17.00, Atelierul de pictat teniși din material textil. Fiind o variantă de încălțăminte la îndemână pentru toate gusturile și buzunarele, tenișii sunt aproape nelipsiți din garderoba fiecărei persoane. La atelier mergeţi cu încălţările banale din dotare şi după ce vă jucaţi cu culorile, pensulele, creioanele şi markerele puse la dispoziţie de către organizatori veţi avea o pereche unicat. Toată distracţia costă 50 de lei, sumă care se plăteşte pe loc la înscrierea la workshop.

Vacanţă de vară într-o zi, 20 iunie, Casa Universitarilor




Ce mică-i vacanța mare! Dar norocul copiilor este că vacanţa de abia a început iar un grup de adulţi se străduiesc să le arate cum se distrau părinţii lor când erau mici. „Ne-am strâns într-o seară câțiva prieteni și ne-am gândit să creăm un eveniment care să ne ofere un spațiu în care să ne simțim din nou copii. Și cel mai potrivit loc pentru asta este Casa Universitarilor, o oază de verdeață în mijlocul orașului, pe care noi o numim pădurea urbană. Vă invităm sâmbătă, 20 Iunie, să redescoperiți Țară, țară, vrem ostași!, Rațele și vânătorii, Baba oarba, Elasticul, Șotronul, Leapșa, Flori, fete, filme sau băieți, Telefonul fără fir, Coarda, Lapte gros, chiar și Pitita”, anunţă organizatorii pe pagina evenimentului. În cadrul evenimentului, copiii vor putea să se joace de-a detectivii, să participe la atelerieee de improvizație, de pictură, de origami și modelaj, îşi vor putea împleti părul cu coroniţe din flori naturale. Nu va lipsi târgul de produse naturale, hand-made şi spaţiile de recreere. Foișorul din mijlocul pădurii va găzdui jocuri de rummy, tabinet, mafia, Nu te supăra, frate!.


BIAS 2015, 20 Iunie, Aeroportul Băneasa



Cel mai mare miting aviatic din România, Bucharest International Air Show ‎2015 (BIAS 2015)‬, are loc sâmbătă, 20 iunie, pe Aeroportul Băneasa din Capitală. Spectatorii sunt aşteptaţi la baza Romaero pentru a privi spectacolul aviatic, începând cu ora 8.00. „Vă așteptăm la un spectacol aviatic plin de adrenalină! Va fi un show aerian mai mare decât cel de anul trecut pentru că avem mai mulţi participanţi străini şi mai multe aeronave implicate în evoluţii. Va fi un spectacol continuu", a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României. Deja nordul capitalei este sub asalt fonic de la avioanele şi elicopterele care se pregătesc pentru eveniment.

În cadrul BIAS 2015 vor putea fi vizionate, în expoziție statică, aeronave MiG-21 LanceR, A-10 Thunderboldt, IAR-99 Șoim, IAR-330 Puma, C-27 J Spartan, replica avionului 'Vlaicu ÎI', sistemul de rachete sol-aer HAWK, radarul TPS-79R, un stând cu oferta educațională a Forțelor Aeriene, dar și sistemele de apărare GEPARD și cel de rachete KUB — aparținând Forțelor Terestre. Aviatorii militari vor executa zboruri demonstrative, individual sau în formație, cu MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, IAR-99, IAK-52, IAR-316B, IAR-330 Puma, C-27 J Spartan, AN-30 și C-130 Hercules. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră