Accident grav la o școală primară după ce un experiment la chimie a luat o turnură neașteptată

21 Noi 2022
Accident grav la o școală primară după ce un experiment la chimie a luat o turnură neașteptată

Doi elevi de școală primară au suferit arsuri grave pe față și pe piept și au fost duși la spital după ce un experiment științific desfășurat în aer liber, în condiții de vânt puternic, a greșit la o școală de pe plajele din nordul orașului Sydney, conform The Guardian

Ei se numărau printre cei 11 elevi și un adult – despre care se crede că ar fi profesorul lor – răniți în incidentul de la școala publică Manly West, luni, în jurul orei 13.20.

Unul dintre studenții cu arsuri grave a fost transportat cu avionul la spitalul de copii Westmead, în timp ce celălalt student a fost dus la acel spital cu ambulanța.

Ceilalți nouă studenți au fost duși la spitalele Royal North Shore și Northern Beaches. Adultul a fost, de asemenea, internat la spital în stare stabilă.

Se înțelege că elevii din anul 5 participau la o demonstrație științifică pentru a crea un „șarpe negru” sau „șarpe de zahăr” cu bicarbonat de sodiu, un amestec de zahăr și un accelerant.

Phil Templeman, responsabilul interimar al ambulanței NSW, a declarat că vântul a suflat unele materiale în jur, provocând răni.

„Am primit mai multe apeluri triple zero care raportau că un număr de copii au suferit arsuri în timpul unui experiment științific, care se desfășura afară”, a spus el.

„Vânturile puternice de astăzi au afectat experimentul și au aruncat în aer unele dintre materiale. Copiii au suferit arsuri la partea superioară a corpului, piept, față și picioare. Din fericire, majoritatea studenților nu au fost răniți grav.”

Departamentul de educație din NSW, poliția din NSW și SafeWork NSW vor investiga fiecare incident.

Ministrul educației din NSW, Sarah Mitchell, a mulțumit personalului școlii care „a acționat atât de repede pentru a oferi primul ajutor și a apela serviciile de urgență”.

„Gândurile mele sunt la studenții și personalul afectat de incidentul de astăzi de la școala publică Manly West”, a spus ea.

„Vom oferi orice resurse de care are nevoie comunitatea școlară în zilele următoare, inclusiv consiliere pentru elevi și personal.

„Investigațiile asupra incidentului vor fi întreprinse de autoritățile relevante, inclusiv de Departamentul Educației și poliția din NSW. În plus, SafeWork NSW a fost notificat și își vor desfășura propria investigație în timp util.”

Templeman a mulțumit personalului școlii pentru modul în care au gestionat situația.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră