Georgiana C. l-a cunoscut pe Alexandru Irimie anul trecut. Şi, deși ea avea doar 14 ani, iar el – 22, cei doi au devenit prieteni. Ȋn după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2014, tânărul a mers în municipiul Suceava şi, după ce a invitat-o pe adolescentă la un suc, i-a propus să meargă la el acasă, în comuna Bosanci (jude]ul Suceava), să îi cunoască părinţii.
Odată ajunşi la domiciliul lui Ieremie, fata a constatat că aşa-zisa întâlnire cu părinţii lui a fost doar un pretext, iar atunci când a vrut să plece, tânărul a devenit violent. A ameninţat-o, a obligat-o să se dezbrace, după care a întreţinut cu ea un raport sexual.
Fata le-a declarat anchetatorilor că a încercat, fără succes, să-l convingă pe tânăr să o lase să plece, spunându-i că mama ei, care o aşteaptă acasă, se va îngrijora şi va suna la poliţie. La un moment dat chiar, profitând de neatenţia tânărului, ea a încercat să fugă, însă a fost prinsă de acesta în curtea casei, trasă de păr şi dusă în grădina imobilului, unde tânărul a mai violat-o o dată.
Abia spre dimineaţă, după 13 ore în care fata a fost ţinută cu forţa în acea casă, ea a fost lăsată să plece. Cu o condiţie: Ieremie i-a cerut să nu reclame nimic la poliţie.
După ce a fost eliberată, Georgiana C. şi-a sunat însă mama şi i-a povestit tot ce s-a întâmplat. Apoi, au mers împreună și au depus plângere la poliţie. Ȋn aceeași dimineaţă, fata s-a prezentat și la Serviciul de Medicină Legală Suceava, concluziile preliminare ale medicilor arătând că ea prezintă urme de violenţă ce ar putea proveni ca urmare a unui viol.
Alexandru Ieremie a fost reţinut de poliţiști pentru 24 de ore şi apoi a fost prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.
La 25 noiembrie 2014, dosarul a fost trimis în instanţă, iar Judecătoria Vaslui l-a condamnat, la 3 aprilie a.c., la o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare. Alexandru Irimie a contestat decizia, iar dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Suceava.
Ieri, judecătorii au decis respingerea contestaţiei făcută de Irimie. „Ȋn baza art.421 alin.1 lit.b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Ieremie Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 129 din 03.04.2015 pronunţată de Judecătoria Suceava în dosar nr. 13426/314/2014. Conform art.422 teza finală Cod procedură penală rap. la art.72 alin.1 Cod penal, deduce, în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului apelant, durata arestării preventive de la 3 aprilie 2015, la zi. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul Ieremie Alexandru să plătească statului suma de 550 lei cu titlul de cheltuieli judiciare din apel, din care suma de 350 lei reprezentând onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpat și pentru partea vătămată C.Georgiana, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în ședinţa publică din 20.07.2015.”
După executarea a 2/3 din pedeapsă, Alexandru Irimie va putea cere liberarea condiţionată. Cum începerea executării pedepsei se calculează de la data emiterii primului mandat de arestare preventivă, Irimie ar putea fi eliberat în noiembrie 2018.